[#14]
Re: Krótka historia polskiej amisceny odc. 1
@Nitro,
post #13
Dzięki wszystkim za wspaniałe komentarze!
@Carrion: o party w Platerówkach (Warszawa I, marzec 1992) będzie w następnej części. Byłeś na nim? Szacun, ja zacząłem jeździć rok później. No i cały czas czekam na Alien Apparat II!!
@Ralpheeck: jest też wywiad z Petem w Shadow Disk News, to chyba stamtąd się dowiedziałem.
@Pajda: yep, tak naprawdę to dopiero w następnych latach zaczęło się dziać i problemem będzie nie tyle to, co opisać, ale to, co pominąć. No nic, brzytwa Ockhama będzie świszczeć :)
@MarX: amen! A serio to może i masz rację, że dopiero nasze wnuki na nowo odkryją scenę? Bo w tej chwili oprócz nas raczej nikt się nią nie interesuje.
@Jim: jasne, Musashiego będę pytał o inne rzeczy przy opisywaniu kolejnych lat. W roku 1991 tak naprawdę dopiero się rozkręcał.
@Sachy: dzięki! Kolejne części już w planach. Te wczesne lata to była w pewnym sensie łatwizna, bo porządnych produkcji było niewiele, ale później poziom rósł, więc wybór najlepszych będzie trudniejszy... Może zdam się na rzut monetą, o!
@Nitro: dokładnie tak. „Ocalić od zapomnienia” to była moja główna motywacja. Jak zbierałem materiały do tego tekstu i rozmawiałem z ludźmi to zdałem sobie sprawę jak wiele zapomnieli i ile informacji zniknęło bezpowrotnie...