Zanim napiszę coś konkretnego chciałbym podziękować ludziom z PPA za to, że nie zapomnieli o scenie. Co prawda ami-scena tak zmalała, że aż wstyd mówić ale jednak istnieje nadal. Zresztą... co dzisiaj nie zmalało na Amidze;).
A teraz konkrety. Chcę poinformować, że w ciągu kilku najbliższych dni udostępnimy nasze (Encore) demo wystawiane na Abstract 2002 na AmigęPPC3D w wersji DivX. Hmmm... wiem - to głupie żeby dema zgrywać do animacji ale kilka osób o to prosiło. Nie każdy ma dostęp do Amigi z PowerPC i akceleratorem 3D, a do peceta owszem (straszne ale prawdziwe:)). Oprócz wiadomych "efektów ubocznych" formatu ze stratą jakości demo nie różni się wizualnie od oryginały niczym. Są to poszczególne klatki zgrane na dysk z prędkością 25fps. Nie były skalowane i są w tej samej rozdzielczości co demo czyli 640x360. Ostatecznie DivX "waży" ok. 70MB.
Oczywiście wszystkich mających dostęp do Amigi z PowerPC i akceleratorem 3D zachęcamy do ściągnięcia normalnej wersji działającej w realtime. Archiwum LHA waży ponad 7MB. Począwszy od tego dema nasze "produkcje" powinny działać także na akceleratorach Voodoo3 (sprawdzone - dzięki Fei i Krashan za pomoc:)). Demo nosi nazwę "Sulaco" i archiwum można znaleźć na ftp://ftp.klosz.art.pl. Każdy kto odwiedza tego ftp'a wie, że nieziemski tam bajzel i trudno wyczuć co gdzie jest. Ogólnie trzeba się kierować hasłem Abstract2002 i powinno dać się dotrzeć do pliku "sulaco.lha". W tej chwili jest ono w katalogu "pub/scene/incomming/Abstract_stuff/ami-demos/2/", ale gdzie będzie jutro, za tydzień, miesiąc to trudno wyczuć;). Jak to na kloszu... wolna amerykanka;)
Pozdrawiam
MDW/Encore
mdw@amiga.pl