@baderman,
post #57
nie, nie ominęły mnie Ami-dema w divxach, sam niestety nie dysponuję powerem (którego próbuję od dawna nabyć, problemy z tym, to inna bajka), i ppc dema oglądam na klonie. tutaj Ty próbujesz być inteligentniejszy od innych , i Ci to nie wychodzi...
ta
skoro tak, to czy nie lepszym wyjściem, było by w chartsach (na których głosują ci "zachodni znawcy sceny" via net) ustanowić tabelkę "Best Classic Demos", na których powiedzmy mamy produkcje, wiekowo starsze niż np.5 lat.. można by jeszcze dyskutować czemu 5, a nie np.7 , ale to jest kwestia do dogadania np. w redakcji periodyku, chartsy zamieszczającego.
nie lepiej. wyczaj taką sytuację - 15 lat temu kupiłem sobie piracką kasetę zespołu Babol. była wspaniała. było na niej wszystko czego szukam w muzyce - wspaniałe motywy, wspaniałe aranżacje, piękny głos wokalisty, niezwykli instrumentaliści. do dziś pozostaje moim albumem nr. 1. dziś mam oryginalną płytkę CD i traktuję ją jak relikwię. ktoś podsuwa (ort?) mi pod nos votkę, gdzie mam napisać 5 ulubionych/najlepszych płyt. Ale młodszych niż 5/7 lat! I co? Dlaczego nie mogę głosować na płytę z przed 15 lat skoro do dziś nie pokazało się nic, co by ją przebiło!?
przykład tylko, odnieś sobie.
i co z tego że mają ? czy coś to dało ? nie mogą komfortowo pooglądać dem 68k + AGA (nie mówię o tych które chodzą na RTG+AHI, ale tych jest tyle co by kot napłakał), więc olewają najnowsze produkcje, ponieważ komfort ich oglądania jest żaden.możemy pominąć dalszą dyskusję , że na takim to a takim pentium 4 to chodzi płynnie, ilu z nich ma to p4/3ghz ? Kolejną kwestią, skoro TYLU z nich ma uae i/lub amithlony, dlaczego nie było wysypu produkcji na uae/amithlon używających RTG, AHI, x86 asm ?... ano dlatego , że mają oni AMIGĘ głęboko i daleko, dla nich wystarczy że odpalą jakieś stare ecs'owe demo, i już czują klimat, więcej nie potrzeba. Rozumiesz o co mi chodzi?
ta, rozumiem. i nadal się z tobą nie zgadzam. komfort oglądania żaden? widziałeś aviki mawi? ponad 100mega, ale jakość rewelacyjna. słabej jakości są tylko starsze aviki których odpowiedniki amigowe odpalają się spokojnie na słabym 68k.
ano dlatego , że mają oni AMIGĘ głęboko i daleko, dla nich wystarczy że odpalą jakieś stare ecs'owe demo, i już czują klimat, więcej nie potrzeba.
takich na pewno jest paru. "zastanów się, i wtedy pisz". znasz to? ty generalizujesz! naprawdę - sprawdź wykaz głosujących w EC. to, że nic nie robią to zupełnie coś innego niż to, czy znają/nieznają najnowszych produkcji. ciekaw też jestem twojej aktywności ostatnimi czasy...
"ps: Poza tym - gdyby powerdema rzucały mnie na kolana już dawno zawitałbym na pc scenę." - rozumiem że straszysz, że możesz
nikogo nie straszę. każdy może, nie każdy chce. ja nie mam zamiaru.