Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
[#1] Emu64 padło
Wchodzę sobie na emu64.pl a tam:

"Informuję, że serwis EMU64 z dniem dzisiejszym zawiesza swoją działalność.
Dziękuję wszystkim odwiedzającym, miłośnikom C64, fanom 8bit za to, że byliście z nami - niektórzy nawet 7 lat!
Przy okazji życzę Wam wszystkim sukcesów w życiu prywatnym, zapału w dążeniu do celu i nieśmiertelnej miłości do C-64

Podziękowania dla firmy zone.pl - wspaniałego providera, który użyczył zaplecza technicznego dzięki któremu EMU64 istniało
wraz z własną domeną. Pawle Orzechowski - pozdrawiam szczególnie gorąco! "

Jak tak dalej pójdzie to nic tylko sobie strzelić w tarczę z portretem Kaczek.

W swojej mieścinie już zostaliśmy sami na placu boju z gościem, który ma studio VIDEO. C64 poza mną też już nikt nie ma.

[#2] Re: Emu64 padło

@Werner, post #1

Cóż. Od jakiegoś czasu i tak nie było tam żadnego zycia... Ale faktycznie, szkoda.

[#3] Re: Emu64 padło

@MinisterQ, post #2

scena opadła jak to w teatrze
[#4] Re: Emu64 padło

@coco, post #3

W teatrze opada kurtyna...
3
[#5] Re: Emu64 padło

@Werner, post #1

C64 poza mną też już nikt nie ma

Ja tez nie znam w poblizu nikogo, kto by jeszcze miakl/uzywal C64. Sam mam dwa "zaszafowane" i czesciej jednak uzywam emulatorow niz sprzetowego C64. Emulatory sa szybsze (chodzi o wczytywanie i dostep do programow), pozatym gdy sie odpali emulator w trybie PAL i widzi Amige, to jest podobnie bosko jak na sprzetowym C64 :P

Ostatnia modyfikacja: 13.07.06 21:24
[#6] Re: Emu64 padło

@Werner, post #1

Ja mam ale pewnie nie jestem z twojego miasta.

[#7] Re: Emu64 padło

@Malin, post #6

Ciekawe, ilu nas, amigowców, posiada jeszcze C64 (ale taki sprzetowy, nie emulator)??
Szczerze mówiac, to może by zrobić jakiś wątek/podstronę o C64 dla ludzi z ppa co mają i używają C64...
[#8] Re: Emu64 padło

@DiloN, post #7

PS Ja mam dwa, jestem z jeleniej góry :P Kto da więcej ??

http://dilon.ovh.org/c64/C64.htm
[#9] Re: Emu64 padło

@DiloN, post #8

Ja też mam ;) OK
[#10] Re: Emu64 padło

@DiloN, post #8

Ja też mam 2x Commodore 64

[#11] Re: Emu64 padło

@Sir_Lucas, post #10

ja mam c64C ale z magnetofonem max pl i 1541-I Istacją

[#12] Re: Emu64 padło

@wytrzeszcz, post #11

A ja mam 3 i jednego czasem sobie używam :)

[#13] Re: Emu64 padło

@wytrzeszcz, post #11

Nie ma to jak odkopywanie wątków.

[#14] Re: Emu64 padło

@x3nU, post #13

I ja posiadam 8 takich machinek
[#15] Re: Emu64 padło

@Werner, post #1

Strony nie ma czego nie mogę odżałowac do dzisiaj (bo to była najlepsza polska strona o C64), ale wygrzebałem z forum:

http://exbee.pl/emu64/menu.php?plik=news.php

[#16] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #15

dziwne bo ta strona dzial i ma fajne nawet watki :P

http://emu64.pl/woodka.php

[#17] Re: Emu64 padło

@HOŁDYS, post #16

Oryginalna treść emu64 jest tu: http://exbee.pl/emu64/ (umieszczona przez autora)

.......Eee, link jest 2 posty wyżej 8), wtopa

Ostatnia modyfikacja: 26.05.2011 11:24:11
[#18] Re: Emu64 padło

@OSH, post #12

Przebijam: 8 z rodziny C64, 4 niekompatybilne z C64 8-bitowce ze stajni Commodore'a.

Po uzupelnieniu komody o 1541u - to doskonala maszynka do ogladania dem, a jest co ogladac. Na razie mam C128 i C64G na stale podpiete pod telewizor, zamiast telewizji - dema.
[#19] Re: Emu64 padło

@voyager, post #18

A duzo masz demek dyskietkowych na C64?
Jak jestes z okolic Warszawy/Pruszkowa to bym z mila checia cos skopiowal ze Scenowych dyskow :)

[#20] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #19

Zaskakujaco duzo dobrych dem:

Klik

Przechowywanie ich na dyskietkach nie ma sensu, 1541U-II zdecydowanie ulatwia ogladanie.
[#21] Re: Emu64 padło

@voyager, post #20

Sadzilem ze mowisz o zwyklej stacji. Mam MM2IEC :)

[#22] Re: Emu64 padło

@Werner, post #1

Minęło kilka lat, czy coś się zmieniło w kwestii jakiegoś polskiego portalu i forum C64?

My mamy tu swoje amigowe PPA, Atarowcy mają swoje atarionline.pl i Atari.org.pl, a taki Commodore 64 po upadku emu64.pl nie ma nic polskiego na miarę swojej historii.

Pytam nie bez powodu. Niby jest sporo grup tematycznych na FB i rozumiem zjawisko upadku klasycznych, fanowskich forów i stron www, ale na żadnej z grup nie mogłem uzyskać jakiegoś konkretnego, kompetentnego użytkownika, który udzieliłby mi informacji na temat dawnej kolekcji kaset wydawanych (naturalnie piracko) na polskich giełdach. Miałem kiedyś sporo kaset z serii widocznej poniżej i chciałbym sobie to dzisiaj odtworzyć wzorem kolekcji na Atari. Czy ktokolwiek pamięta tę serię, ma jakiś spis ile tego wyszło? Kto je tworzył itd.?

Szukam też kolekcji bodaj Vermeer, którą miałem chyba całą z prenumeraty któregoś z commodorowskich (C64 Plus 4 ???), papierowych magazynów. Które to zawierały tak wiele wspaniałych produkcji scenowych.

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2024 11:58:14 przez Duracel
[#23] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #22

Witam.

[url=www.c64scene.pl]www.c64scene.pl[/url]

Pozdrawiam.

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2024 12:02:29 przez ted
2
[#24] Re: Emu64 padło

@mailman, post #4

W teatrze opada kurtyna...

Czasem scena, ale wtedy jest zwykle wiele ofiar.
1
[#25] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #22

Czy ktokolwiek pamięta tę serię, ma jakiś spis ile tego wyszło? Kto je tworzył itd.?

Trafiłem kiedyś na archiwum obrazów kaset, nie wiem czy akurat z tej serii ale niestety nie mam tego linka. Pamiętam tylko, że było na GitLab'ie. Jeśli chodzi ci tylko o okładki to np.:

- Waldico
- EF - Commodore, C64 Com Cas, PHU Relax, ROBex, Grubcio
1
[#26] Re: Emu64 padło

@majster, post #25

Widziałem tę stronę. Nawet poznałem autora strony (Szpunta) na turnieju SWOS'a w Sosnowcu u Borsuka :)

W ostateczności odtworzę tę serię. Nawet chyba mam dwa "oryginały" właśnie z niej. Ale pamiętam, że najwięcej miałem z taką okładką jaką wrzuciłem we wpisie powyżej.

W każdym razie dzięki OK
[#27] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #22

Są 2-3 aktywne fora, kilka stron/portali, grupy na fb, pewnie coś jeszcze.

My prowadzimy serwis newsowy: https://www.c64.fun/

Zapraszamy :)

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2024 23:30:11 przez sachy
1
[#28] Re: Emu64 padło

@sachy, post #27

Z innej beczki. Nie mogę dzisiaj otworzyć https://www.atari.org.pl/forum/ a jeszcze kilka miesięcy temu forum normalnie działało. Coś komuś wiadomo?

Wiem, że Atari, no ale mamy już chyba swoje lata ;)
[#29] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #28

Może chwilowy problem, bo teraz u mnie normalnie się otwiera - ale jak pisałeś to od razu nie sprawdzałem.
[#30] Re: Emu64 padło

@Duracel, post #28

Musisz wchodzic tak:

link

A nie bezposrednio.
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem