Cześć.
Przejrzałem sporo starych postów w poszukiwaniu fajnych dem i grafik. Znalazłem parę fajnych rzeczy, ale chcę więcej.
Co byście polecili jako godne uwagi? Nie mają znaczenia wymagania sprzętowe. Jeśli moja niewypasiona A1200 im nie podoła, odpalę je z pod WinUAE.
Poszukuję też fajnych grafik. Najlepiej jeśli ktoś zapodałby parę nicków dobrych grafików. Z odnalezieniem ich prac powiniennem już sobie poradzić.
Dzięki.
Wiem, że to nie to, ale wielu dem nie odpalę na moim sprzęcie. Oczywiście takie, które pójdą na pewno obejrzę na prawdziwej Amidze.
Dzięki. Spoko link, ale wolałbym usłyszeć o konkretnych tytułach godnych uwagi. W mojej kolekcji mam parę składanek CD z polskiej i zagranicznej demosceny. Brakuję mi jednak czasu na ich przekopywanie. To samo dotyczy przeszukiwania zbiorów w necie.
Ja bym Ci jednak radził się przez nie przekopać. Jeżeli chodzi o dema - zwróc uwagę na produkcje takich grup jak Phenomena, Andromeda, Cryptoburners, Spaceballs, Anarchy, Kefrens, Scoopex, Alcatraz...masa ich była. Praktycznie w latach 1991-1995 rzadko które demo amigowe było słabe.
Jeśli chodzi o wybieranie konkretnych demek to polecam "mój" sposób - ściągnij sobie stare discmagi i przejrzyj listę najlepszych dem wg. danych redaktorów
Do mojego gustu najbardziej pasowały typy z Brain Degeneratora :)
Polecam skladanke "amigademocollection" z back2roots. Sporo produkcji upakowanych w katalogach od a do z, z calkiem ciekawie przebranymi demkami 92-98.
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.