[#7]
Re: Mountain beer party by Grace
@jubi,
post #5
Było kilka Zinów z tamtego czasu które czy to z powodu fajnych tekstów, muzyki czy ogólnego klimatu miło by było dzisiaj jeszcze raz odpalić. Pamiętam, że nawet na C-64 zamawiałem bodaj z Wrocławia kasety "Vermer" (???) czy jakoś tak to się nazywało, z prenumeratą czasopisma (chyba "C64 PLUS4"). Wcale nie było tak tanio, ale dawało mi to co miesiąc tyle frajdy, że serce mi się kraja, że tyle takich fajnych rzeczy sprzedałem z moim C-64 przesiadając się na Amigę.
Te "dwie dyskietki" z tytułu wątku wspominałem przez lata z powodu dwóch modułów z music compo, które były tam zamieszczone i bardzo mi się podobały. Oczywiście zdjęcia z relacji z Party z Żywca też miały swoją wymowę i mają dzisiaj :)
Dzisiaj na CANAL+ leciał kolejny odcinek "niezapomniane lata 90". Naprawdę byliśmy dzieciakami w wyjątkowych czasach. Wiem, że każdemu pokoleniu się tak wydaje, ale ja nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości i to paradoksalnie porównując to z tym co oferują nam czasy dzisiejsze z całym swoim kolorowym, technologicznym przepychem.
Nasze dzieci nie mają czasu "zakochać się" w czymś na dłużej... bo zaraz jest coś nowego... i nowego... i nowszego.
Chciałbym znaleźć jeszcze demo (music disk) którego poszukiwałem kilka lat temu tu na forum, ale raczej się nie uda bo nikt tego nie kojarzył. Była duża wieża stereo i kilka miksów znanych kawałków (duże fragmenty sampli). Jeden miks do tyczył znanego
Banana Boat Song.