Andrzej, jakiś czas temu odpaliłem sobie Protrackera na Amidze i Fastrackera na PC. Coś tam się pobawiłem, ale jednak przez te 20 lat chyba zbyt wiele zapomniałem z tego programu. Jakbym miał teraz coś sensownego zrobić, to bardziej bym się skupiał nad technicznymi sprawami co wprowadzałoby mnie w irytację zamiast w stan weny ;) Musiałbym posiedzieć parę godzin i przypomnieć sobie wszystko i musiałoby mi się bardzo tego chcieć. To nie te czasy, że człowiek mógł sobie ze dwa dni siedzieć w domu przy Amidze wstając tylko na "jeść" i na "siku"
Oczywiście ciągnie mnie, choć bardziej do Fastrackera na PC ze względu na lepszą jakość sampli i dostępność choćby 6 ścieżek (a tyle uważam za optymalną ilość), ale to se chyba ne wrati niestety :/
Są rzeczy których bardziej żałuję w swoim życiu niż zaprzestanie zabawy trackerami ;) ale to z pewnością też do nich należy. No ale tylko raz jest się nastolatkiem czy dwudziestoparolatkiem, raz się żyje i pewnych decyzji nie da się odmienić :)
Chciałem, żebyście dodali kategorię ogólnotrackerową, to dałbym coś do konkursu z moich dawnych "męczarni" z Fastrackera, no ale padł argument, że to nie to samo, bo portal Amigowy. Dla mnie Fastracker na PC wyrósł z trackerów amigowych, więc to praktycznie to samo amigowe brzmienie. Fastracker był tym czego oczekiwałem na Amidze 1200 jak pewnie wielu innych, czekając na jej premierę. Jak wiemy Commodore się szczypało i olało jakiś progres w tej sprawie, więc po jakimś czasie kupiłem tego PieCa i tam zacząłem się bawić.
Zostawiłem robienie muzy i na Fastrackerze, bo trochę rozpadł się "docelowy target" mojej "twórczości"
a na profesjonalne zacięcie (mimo liźnięcia szkoły muzycznej) brakowało mi wiedzy, sprzętu i odwagi ;). Znajomi z okolicy się pożenili, powyprowadzali, a stacjonarna społeczność CB-Radia rozleciała, bo CB wyszło z mody przez komórki, czaty, gadu-gadu :) Bez dramatyzowania, ale tak wyszło.
Poza tym, po głębszym zastanowieniu, nawet gdybyś wprowadził do konkursu kategorię trackerową bez ograniczeń, to pomijając patologię tworzenia kategorii specjalnie dla mnie, podejrzewam, że sam ze sobą bym startował więc faktycznie bez sensu
Niech Ci co ciągle mają zapał i wszystkie komendy Protrackera w jednym palcu, startują w tym zacnym konkursie i tworzą coś nowego :)
Ostatnia aktualizacja: 07.11.2015 06:47:05 przez Duracel