@SokOK,
post #8
Czy musi się coś konkretnego stać, żeby sobie odpuścić?
Byłem na serii parties i jest wiele powodów, dla których stwierdziłem, że nic więcej nie jestem w stanie zrobić ani też niespecjalnie mam ochotę się w to bawić.
Profil na FB nadal będzie aktywny i będę się chwalił, gdy coś zrobię. Strona www również będzie aktywna i można zawsze mnie wspierać (tym samym utwierdzając mnie w przekonaniu, że nadal lubicie moją muzykę i że jest sens, żebym dalej ją tworzył). Jednak robienie chipów, 4-kanałówek, jeżdżenie na party i oglądanie demek, konkurowanie w music competition itp. - to wszystko już chyba po prostu przestało mnie bawić. To nie do końca już moja scena a ludzie właśnie bardziej niekiedy interesują się mną jako "legendą", niż tym co robię obecnie.
Nie interesują mnie też za bardzo wszelkiej maści intra 512 bajtów, 4 kB, 1 kB, 2 kB, dema składające się z dwóch scrolli zrobionych po to, żeby tylko coś wystawić, ani produkcje zupełnie nużące. Nagromadzenie ilości produkcji na SV (przyładowo) wcale nie poprawia jakości, a mnożenie kolejnych competitionów powoduje, że człowiek musi spędzić wiele godzin non-stop, żeby obejrzeć wszystko w dziesiątkach kategorii. Jakoś chyba wolałem dawny podział - kilka głównych konkursów i sporo czasu na integrację (podczas której można się było wymienić uwagami na temat właśnie obejrzanych prac).
Dodatkowo nadal na scenie jest nieco osób, które potrafią zepsuć mi humor - ale to nie miałoby wpływu na moją decyzję, gdyby chodziło tylko o to.
Pozdrawiam serdecznie.
XTD
PS. Mam jeszcze ok. 10 płyt (tyle zostało z ostatniej partii). Chętni mogą do mnie napisać na maila xtd@xtd.evil.pl.