@pisklak,
post #17
Chociaż ekspertem od sceny nie jestem (nie wiem czy w życiu 5 dem obejrzałem od początku do końca), to zgadzam się, że poziom tej produkcji jest słaby. Ale pewnie nie o poziom artystyczny tu chodziło. A co do polityki, to pamiętam z lat 90 że przed jakąś grą za każdym razem musiałem oglądać jakieś crackintro gdzie bardzo ostro jechano po Kwaśniewskim (po Wałęsie chyba też). Tematy polityczne pojawiały się też w magazynach dyskowych, i też nie były to salonowe dyskusje. Ba, nawet mps we wstępniakach do MA nie powstrzymywał się od komentarzy politycznych, często niewybrednych.
Co do jakości kodu tez uważam że nienajlepiej napisane, chociaż jeśli to początek nauki to pewne rzeczy można wybaczyć. No i zdefiniowanie własnego obiektu i użycie tablicy wskaźników na dynamicznie tworzone instancje tych obiektów zdradza pewien potencjał programisty :D
Jest trochę niekonsekwencji (np sprawdza czy się otworzył ekran, ale za to w ciemno zakłada że system zawsze przydzieli pamięć na obrazek), ta nieskończona pętla z jumpami też prosi się się o inną konstrukcję, a wychodzenie poza API OS i sprawdzanie rejestrów w przypadku programowania użytkowego (co tu jednak nie ma miejsca) jest wręcz karygodne.
Ale jak na pierwszy raz - może być, mi się podoba, pozdrowienia dla autora :)