Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
  kategoria: Ludzie
[#1] Pewne rocznice
Dokładnie 32 lata temu popełniłem cover "Ucieczki z Tropiku" Marka Bilińskiego (16.11.1992). Tak akurat wypaddło.

Natomiast za miesiąc skończę 50 lat - a to już nie jest taka radosna i ciekawa informacja. Czas leci nieubłaganie.

Pozdrawiam!

PS. Jeszcze nigdy nie dostałem laurki narysowanej kredkami świecowymi. Chętnie bym coś takiego zobaczył z tej okazji dla poprawy humoru. Jakiś zdolny demoscenowy grafik może? :)
8
[#2] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Z powodu obu rocznic, zwłaszcza tej drugiej, serdeczne życzenia !!!! :)

Niestety nie jestem grafikiem a jedyny talent, którym dysponuję to skłonności do grania ... na nerwach :)

Głowa do góry, skończyłem 52 w tym roku i uważam, że wiek to jedynie stan umysłu, który słuchając Twojego coveru Marka B, można oszukać :)

Wszystkiego najlepszego! :)
5
[#3] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Muszę sprawdzić czy mam ten utwór, bo ostatnio sciągnołem jakieś kolekcje amigowych modułów. W sumie jest tego ponad 3GB. Są tam foldery XTD

Co do pięćdziesiątki... no cóż. Starzejemy się. Na pocieszenie powiem, że jestem ponad dekadę młodszy

Laurki ci nie zrobię, bo nie umiem rysować.

Mogę tylko życzyć dużo zdrowia i radości. To pierwsze ci się przyda w twoim wieku, chociaż w moim też po woli zaczyna się je doceniać.

Na YT jest filmik z jakiejś Amigowej imprezy z konkursem bekania i striptizem. Też tam występujesz, to może obejrzyj sobie w urodziny. Poczujesz się młodziej
2
[#4] Re: Pewne rocznice

@snifferman, post #3

Laurki zazwyczaj były robione przez ludzi, którzy nie potrafią rysować (głównie dzieci). :) Więc nie ma się co przejmować brakiem umiejętności. Raczej problem ze znalezieniem kredek świecowych, białej kartki itd.
3
[#5] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Wszystkiego najlepszego!

"Don't you think the future isn't as cool as the past and the good old days(?)" :)

P.S. Z przyjemnością słuchałem tego covera na HippoPlayerze w tamtych czasach.
3
[#6] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #4

Co do "narzędzi" to mam wszystko, bo nie jestem najstarszym pokoleniem w domu

Od pozytywek, po duplo. Nawet kolejki Piko mam. A jak

Mam nawet "komórki" z twojej epoki
7
[#7] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Jak byłem dzieciakiem to byłem tak pewien że autorem Ucieczki jesteś Ty, że jak przypadkiem usłyszałem i zobaczyłem oryginał w TV podpisany Marek Biliński, to myślałem że to prawdziwe imię i nazwisko XTD
8
[#8] Re: Pewne rocznice

@vojo, post #7

W module było napisane, że to cover (composed by Marek Biliński) Ale fakt - nie napisałem w module jak ja się nazywam. :)

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2024 19:38:59 przez XTD
1
[#9] Re: Pewne rocznice

@snifferman, post #6

faza to miałem !!
1
[#10] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #8

Ja tego słuchałem na magnetofonie z kasety z nagranymi modułami, na swoją Amigę dopiero czekałem.
1
[#11] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Wszystkiego NAJLEPSZEGO torcik
Czas leci nieubłaganie, tym bardziej doceniajmy to co mamy i nie traćmy energii na pogoń za utraconym czasem..
1
[#12] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Zdrówka.

A to widziałeś?

2
[#13] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

100 lat zatem, a mod swietny, dosc popularny na imp3:

5
[#14] Re: Pewne rocznice

@juen, post #13

Zdrówka i wszystkiego najlepszego. Sam jestem kilka lat młodszy od szanownego kolegi XTD ale jego twórczość towarzyszy mi odkąd zanabyłem przyjaciółkę za pierwsze, osobiście zarobione (zrzucanie węgla do piwnicy), pieniądze.
1
[#15] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Najlepszego!
1
[#16] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Stóweczka XTD!

Nie płacz, nie płacz bo się zesr...

Pzdr od młodzieży, czy nadal w kiblu masz A500 z Tetrisem? :)
1
[#17] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

Sto lat i dużo zdrowia!

Modek oczywiście pamiętam, słuchało się kiedyś często, podobnie jak sporo innych z Twojego dorobku :)

Pamiętam jak w końcu udało mi się dorwać cd Scena PL, tam były dziesiątki Twoich modułów i dopiero wtedy zacząłem je po kolei poznawać odpalając to na Amidze CDTV z 1 MB ramu :) Etap nagrywania na kasety też przeszedłem, miałem taką wyłącznie z Twoimi modułami ;)
1
[#18] Re: Pewne rocznice

@aMifan, post #16

Hmmm, czy w kiblu mam Amigę z Tetrisem? To takie pytanie z gatunku "a czy Ty nadal bawisz się w piaskownicy i stawiasz takie fajne babki jak kiedyś?" :) Żart oczywiście. Wszystko się zmienia - nawet mieszkania i pomysły. :)
[#19] Re: Pewne rocznice

@XTD, post #1

XTD ile ja się nasłuchałem Twojej wersji Ucieczki z tropiku, chwilami lepiej szła niż ta Bilińskiego bo była bardziej dynamiczna,
nie myślałeś żeby wypuścić na rocznicę - wersję remastered 2024 - z samplami wysokiej jakości, dodanymi instrumentami których nie było względem oryginału i bez ograniczeń ramu?

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2024 11:32:27 przez Kleofas
1
[#20] Re: Pewne rocznice

@Kleofas, post #19

Prawdę powiedziawszy - średnio. Nawet coś tam sobie na próbę zrobiłem (fragment), ale obecnie - właśnie przez brak ograniczeń - nie byłaby to dynamiczniejsza wersja, tylko bardziej zbliżona do oryginału. Nie musiałbym już ostrymi dźwiękami kamuflować niedoskonałości 8-bitowych sampli mono o ograniczonej długości. Za to mógłbym lepsze brzmienia dobrać (co nie znaczy, że mocniejsze).
1
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem