Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
[#31] Re: Revision 2025 - live

@Jazzcat, post #29

Było turbo dobrze!
Amiga Ultimate Demo Machine!

PC DEMO
1. Kubuś b/w
2. Robot zaprasza na party, Mrówki chodzą po górach.
3. Fluid blob in space, fruwające kryształy, efekt z prętów, kubusie wyrastające z pixeli, całe może kubusiów, plasma. muza bardzo wolna (nie demkowa)
4. Galaktyka, muza disco polo i pełno fruwających znaczków, kula w kolorach disco polo, psychodeliczne ryby skaczące z lawy i dziwne budynki, chopek laska maszeruje po wyrastających graniastosłupach, kolorowy żółw.
5. Komiksowo się zaczyna, pada deszcz, rotten psychodelic Monthy Python, sam nie wiem co tutaj się odj...ało :)
6. Jesus Christ Motocross pierwsze skojarzenie.Muza i design w ten deseń, śmieszno, tylko gorzej i krócej.
7. Styl ala Tron (albo holo deck, System Shock 2), muza spokojna, jest pustynia (Desert Dream), budynek na pustyni (Death Trial PPC), sa też mędrcy, dziwna maszyna i pilot, quantum processing, portal z doctorkiem i jest boing ball, black hole, play ground z PRL i jest podkład kolejowy Commodore 64,

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 02:24:14 przez flops
1
[#32] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #24

8. Trójką w kosmosie, złowrogi głos, muza demkowa (ala MFX), trójkąty Sierpińskiego, kolorowe trójkąty w trójkącie, ogólnie do o trójkątach bez kwadratów.
9. Ładne miękkie cienie, wstęgi i X, kule i parkiet w kwadraty, dużo kul, pozdrowionka, kula znika.
10. Lekka muza zamieniająca się w funk, koło i dużo szerokich linii, był boing ball, mocna psychodela, duzo się dzieje na ekranie i w muzie również, są kropy, znaczki też są, Zakręcone demko.
11. Są koła, nawet dużo, okręgi tez są, muza ambiencik, weszło dużo kolorów okręgów, a teraz tylko czerwone, demo jednego efektu ale trzyma styl. Muza usypia... Czas na tigera zero... Idealne demo do usypiania. Lepsze niż Eter.
12. Cyferki jak z kosmosu, muza złowroga, tablica korkowa z napisami i efektami, nawet ciekawy pomysł. Fajna ivitka. Ufo 3D, szachy, jest czarno biały chłop, zoomer na mapie, spadające foty.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 02:44:46 przez flops
[#33] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #32

13. Jest dobrze i ładnie, ale Fr-41 Debris, kubusie, kule, fstęgi jak z Derbis.
14. Futurystycznie tajemniczo, efektownie i ... krótko.
15. ASD + Satori MRI głowy, złowrogie dźwięki, VHS, morze, zegar, w stylu starych poklatkowych demek z VHS
16. Dużo kostek, a z nich napis, fajny concept znanych ludzi z kostek, muza mocno demkowa wchodzi, wszystko w demie z kostek, nawet znaczek Revision jako winyl. I jest protracker. Fajne demko!
17. Path tracing enabled (czas na kartę z RTX). Miasto w deszczu, fajek na ulicy, zejście do metra, metro, troszkę cyber punkowo, chłopki z puchu, fluid mechanics, rzeczy z voxeli, klimat jak z Debris na koniec.
18. MFX 30 lat! Geiger coounter sounds, kubuś z particles, dużo particles i organicznych rzeczy w klimacie MFX. Muza spokojna.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 03:09:10 przez flops
[#34] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #24

19. Jak na razie klimat intra z C64/Amigi. Ascii style grafika, Muzyka troszkę ryje beret, dużo rombów. Copper efects w ascii. Kaseta na końcu!

PC Demo ENDS. Czas spać!
Amiga rządziła :)

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 03:17:10 przez flops
[#35] Re: Revision 2025 - live

@flops, post #34

Ja musiałem sobie replay zrobić, bo niewiele pamiętałem. Ruda na myszach, piwerka a na koniec Riesling zrobił spustoszenie :) Mystic& TRSI zajefajne, podobnie jak Nah-Kolor, Logicoma też będzie. Ogólnie dobre kompo!

Aaaa, zapomniałem od demku na A500 od Lemonów, świetne!

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 10:22:42 przez waldiamiga
1
[#36] Re: Revision 2025 - live

@waldiamiga, post #35

Ja ogólnie po kilku pierwszych demach bałem się, że będzie powtórka z 2021 r. Ale nie była. Pod koniec, same świetne dema. Bałem się również, że nie będzie pokazów na 060 -- okazało się jednak że były (i to niejedno).

Świetne compos! Dziś zacznę powoli zgrywać z pouet i (jeśli będą) pooglądam tym razem na real hardware.

BTW OFF topic: mi podczas instalacji 3.2.3 pousuwał niektóre wpisy ze S-S. Uwaga!
1
[#37] Re: Revision 2025 - live

@_DiskDoctor_, post #36

z rana przerzucilem dema z ftp.scene.org na disk w imp3
6
[#38] Re: Revision 2025 - live

@_DiskDoctor_, post #36

Gratki Norby, Tedy i ekipa!!! Gratulacje również dla Damage za pierwsze miejsce w PC compo :)

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 12:29:18 przez Jazzcat
6
[#39] Re: Revision 2025 - live

@Jazzcat, post #38

Dzięki bro , pamiętaj że jesteś ojcem chrzestnym sukcesu

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 12:35:30 przez Tedy
5
[#40] Re: Revision 2025 - live

@_DiskDoctor_, post #36

A1260 vs A500. Wow, ale się działo. "Amiga" w tym roku dała czadu. Puściłem streem na TV i oglądałem z synem. Lemingi synek określił jako AI, które bije po oczach niemiłosiernie. Traktor - demo dla niemieckich rolników i miłośników traktorów. Szkoda, że wyszło na Amigę, spokojnie zaliczyło by się w ostatniej 10 na demo pc. Reszta dem to już tylko ach i och. Stare dobre grupy nie zawiodły oczekiwań, nie zabrakło koloru w Nach Kolor jak i dobrej muzyki. Copper w A500 wymiatał 50fps i 4096 kolorów, może i było o jeden kolor więcej, ale to już raczej była zasługa AI w moim telewizorze. Redpils było jak wędzona ryba z nutellą, ale od strony technicznej pierwsza klasa. Zbrylony wilkołak zaskoczył filmowym klimatem i kto wie czy nie zawalczy o pierwsze miejsce z Cosmic Orbs, które miało zajefajne efekty. Oj działo się, działo. Czapki zgłów. Ogólnie muszę sobie obejrzeć to jeszcze raz, bo całość kompotów zmieszała mi się jak doskonały drink i trudno byłoby mi przypisywać, która nuta smaku pochodzi od danej grupy. To co mi się wryło do podświadomości to w skrócie przedstawiłem. Aaammmiiigggaaa !!! szeroki uśmiech
1
[#41] Re: Revision 2025 - live

@koczis, post #40

Przezyjmy to jeszcze raz :)

6
[#42] Re: Revision 2025 - live

@Easy_Rider, post #41

Płodne to było party i gratulacje dla naszych wojów.

Vasyl Rulez !!!!
8
[#43] Re: Revision 2025 - live

@Tedy, post #39

Gratuluję.
1
[#44] Re: Revision 2025 - live

@jimiche, post #43

Dzięki w imieniu całego teamu.
1
[#45] Re: Revision 2025 - live

@Tedy, post #39

Zajefajny klimat :) Gratulacje!
2
[#46] Re: Revision 2025 - live

@Tedy, post #44

Dobra to teraz mój drogi wytłumacz się nam trochę :).

Po pierwsze technologia animowanych Skyboxów... szacunek. Naprawdę nie wygląda to banalnie.

Jedyne co mogę napisać to grafiki Vasyla wyglądają jak by były przygotowywane pod A500 albo intro (część grafik jest w jego ulubionej technice 16 kolorów szarości + 16 kolorów jakiegoś odcienia) a tu jest AGA tu można naprawdę poszaleć :).

Pamiętam jak na forum pisałeś o tym, że planujesz coś pod 68o3o ze swoją eksperymentalną wersją c2p, ale widzę że chyba narzut na efekty+ strumieniowana muzyka był za duży na o3o?

Muzyka AceMan'a klimatyczna, na początku myślałem że poza 3d muzyka też jest Szudi'ego bo jego kojarzyłem z takich klimatów.

A i wreszcie talent Biter'a posłużył dobrym uczynkom (czyli w tworzeniu dama na Amigę :)). Animowany wilk jest super, Zresztą wilkołak również ale to chyba model o Witji>?

Super, że udało wam się dociągnąć cały projekt do końca. Dwie legendarne grupy :).
3
[#47] Re: Revision 2025 - live

@jimiche, post #46

Kod procedury c2p true color jest uśpiony w kodzie dema już jej nie wywalałem, choć niestety nie wykorzystałem z uwagi na potrzebę 24 bitowej palety do mgły i już tak poszło do końca. Biter , Vitja i Szudi zrobili obiekty i animacje 3d. Szudi również układał i zaplanował sceny. Chcieliśmy zrobić demo z duszą Vasyl oraz sir James przygotowali zajebiste obrazki i logosy mieli swobodę artystyczną. Nie koderowi mówić co artyście w duszy gra. Muzykę to słyszycie co wyczarował AceMan , też miał wolność co do objętości i sampli. Zgrywanie muzy z efektami oraz nad designem pracowali wszyscy. Mega aktywni tu byli Norby i Easy. Cały team włożył serce chcieliśmy zrobić fajne demko dla naszego środowiska pokazując moc naszej Przyjaciółki . Amiga Rulez Przyjaciele

PS podobno demo poszło na 040/40, może ktoś sprawdzi na 030/50 z 16 MB Fastu
Rewelacji nie oczekuję opty jest pod skalara 060 z FPU ale jak pisałem procedurę teksturowania z korektą perspektywy to testowałem na 030 i nie było dramatu
7
[#48] Re: Revision 2025 - live

@X-Type^HVR, post #45

thx
1
[#49] Re: Revision 2025 - live

@Tedy, post #47

Cactoos pożyczył mi Blizzarda 1230 MK III z 68o3o/50 mhz i z 882 więc na dniach jak by co zgram. Sam jestem ciekaw jak to działa.
1
[#50] Re: Revision 2025 - live

@jimiche, post #49

To oni zmietli całą konkurencję z planszy :)
Od lewej do prawej: Miklesz/Damage, Frano/Damage, Norby/TRSI, Vasyl/Joker^Nah-Kolor

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2025 21:53:12 przez Easy_Rider
6
[#51] Re: Revision 2025 - live

@jimiche, post #49

Super daj mi znać jak na 030 z FPU wygląda, nawet jak będzie slideshow. Mam feedback, że na 040/33 prawie płynnie
[#52] Re: Revision 2025 - live

@Easy_Rider, post #50

Easy nie bądź taki skromny TY też należysz do tego teamu
[#53] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #1

To że chłam z C64 miał wyższe miejsce niż demko na Amstrada to nie mogę pojąć.
[#54] Re: Revision 2025 - live

@michal_zukowski, post #53

To że chłam z C64 miał wyższe miejsce niż demko na Amstrada to nie mogę pojąć.

Może dlatego, że demo na Amstrada ma tony grafiki wygenerowanej w AI.
3
[#55] Re: Revision 2025 - live

@Easy_Rider, post #50

Jeszcze raz gratulacje OK
[#56] Re: Revision 2025 - live

@Tedy, post #51

Sprawdzone na 030 40Mhz - 4fps pierwszy skybox, scroll z szarfą 12 fps, skybox z wilkołakiem 2fps, napisy końcowe 8fps (tak na oko). Pozdrawiam i gratulacje.
1
[#57] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #54

W sumie na pouet.net widzę że darkage'm też się dostało za ciągłe eksploatowanie generowanej grafiki. Niestety plaga na demoscenie straszna.
1
[#58] Re: Revision 2025 - live

@slay, post #54

Moim zdaniem te generatory ejaj powinny być zakazane. Z twórczością nie ma to nic wspólnego.
4
[#59] Re: Revision 2025 - live

@koczis, post #56

Dzięki za feedback, cenne info na przyszłość OK
4
[#60] Re: Revision 2025 - live

@Jazzcat, post #38

Hej Jazzcat! Dzięki mistrzu, zobacz co narobiłeś zabierając mnie na Revision 2023! Ale bardziej, to zobacz co narobiłeś wrzucając mi namiar na Tedy'ego! Spodziewałeś się tego? Chyba nikt się nie spodziewał. ;) Cholercia, a mieliśmy już razem tylko wspomnienia spisywać, a tu nagle wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy. )) Jeśli myśleliście sobie tam w Ghostown, chociaż tego oczywiście nie wiem, że czas powoli zwijać się na emeryturę, to chyba to już nie aktualne, prawda? Co za historia, co za przygoda, a już myślałem, że na scenie nie spotka mnie nic lepszego niż to, co przeżyłem w dzieciństwie. A jednak, teraz zaczyna się zupełnie nowa przygoda, ale Revision 2025 to nie zapomnę do końca życia!
9
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem