Właściwie to nie wiem, gdzie to dać, niby pasowałoby do działu "Amiga", ale tam tylko o sprzęcie, więc...
Czy znacie jakieś albumy muzyczne (mogą być też on-line) nagrane tylko za pomocą Amigi (jako instrumentu)?
Był album "Chopin", był wspominany na PPA Paweł Zgrzebnicki - "The World Of Imagination"... Z sieciowych znam XTD - "Dzień", który też ponoć w całości na Amidze napisan.
Tyle mi na razie przyszło do głowy ;) Z całymi albumami to chyba raczej ciężko, Amiga jako jeden z intrumentów lub narzędzie to już prędzej - np. Susumu Hirasawa używa Amigi: http://pl.wikipedia.org/wiki/Susumu_Hirasawa a np. cTrix mixuje z dwóch Amig w swoich DJ setach.
> Susumu Hirasawa
----------------
Aaaa, facet od "Papriki". No proszę. :) Mój ulubiony soundtrack - i okazuje się, że gdzieś tam Amiga jest 'zamieszana'. :)
Parę lat temu był news na execu, że jakiś zespół wydał jakiś tam album i właśnie coś tam ( chyba tylko perkusja) Była tworzona na amdzie 4000. Wiem, że można nawet było posłuchać singla z tego albumu. Laska śpiewała. nawet mi się to podobało. Szukałem tego ostatnio ale cosk znaleźć nie umiem.
Blue Metal Rose, założoł go viddi z EAB, po tym jak jego Amiga meets Piano (aranżacje na pianino znanych motywów z amigowych gierek) spodobały się wielu ludziom.
Oooo, dzięki Panowie.
Bardzo dobry synth-pop.
I faktycznie z wykorzystaniem A4000, nawet widzę, że nie tylko dla samej perkusji -
http://www.blue-metal-rose.com/images/BMR-AF79E.png
Polska kapela Jamrose , muzyka dance(straszna kupa), istnieli w latach 90-tych , muza robiona na Amidze , był z nimi nawet wywiad w MA jeśli się nie mylę , teledyski na yoytube też można zobaczyć
David Pleasance: Everybody's Girlfriend to płyta poswięcona Amidze zrobiona przez Davida Pleasencea dyrektora Commodore UK , choć nie dokońca jestem pewien czy Amiga brała udział w komponowaniu muzyki
grg ten Vj Dominion jest rewelacyjny !!!! przesluchalem jego piosenki i teledyski o polityach usmialem sie ze hej :)) durczok tez niezly :P
Koles jest lebski !!!
Wieloryb, wielki szacun dla tej kapeli , najważniejsza kapela nurtu industrial w Polsce wraz z Nowym Horyzontem i wczesną Agressivą oj łza się w oku kręci oglądając ten wywiad.
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.