[#30]
Re: Dema, które wymiatają... na 040 ;-)
@mikecios,
post #29
Do wywaleni z polecanych
Powerline - Enforcing The Law - to demo zresztą nawet daje komunikat że wymaga 06o, zresztą na o4o nie wyświetlają się dobrze animacje.
Floppy - Tun on - Tune in - Drop out - kolejne demo które naprawdę działa dobrze na o6o chyba nawet Maq w end scrollu pisał że miał pożyczoną kartę z o6o/66 mhz.
Exodus i vertus od Potion mają tryb 2x1 i działały bardzo fajnie w tym trybie pod o4o.
Ja od siebie polecam wszystkie dema Mellow Chips poza lapsuus (wiem Maturefurk... ale dla mnie to mnożenie bytów). Szczególnie Dose, Dim, Divine. Rise był chyba nawet pisany pod o4o/40 mhz ale działa dziwnie. Na o60 jak by był nie "dosynchronizowany" a na o4o jest trochę za wolno.
Polecam również Dema które wyszły z pod ręki Zig'a czyli Deport , Fairytale, napalm i Untitled (zresztą to ostatnie działa bardzo dobrze na o30/42 mhz). Nadia już chrupie tak samo jak datablade (ale to demo i tak działa spoko).
Dem na o40 jest jeszcze kilka ale w sumie Kempy już wszystko w temacie sceny i o4o napisał. Ja się z tym tylko mogę zgodzić.
Aha i o4o to również musowo Oxypatcher do dem.
Ja dodam jeszcze od siebie że mając dawno temu blizzardaPPC z o4o/40mhz dużo dem nie działało, a np. u ludzi z Appolo chodziły z palca. Sporo dem np. ma skopane efekty, albo się niektóre party nie wyświetlały, (Impulse- voyage in storm z śpiewanym partem u mnie na blizzardzie nie działało).
Arti moja rada wywal tą o4o i zamontuj o6o... piszę ci to jako człowiek który maniakalnie ogląda dema od wielu lat.