Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
  kategoria: Muzyka
[#31] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@snajper, post #30

Ten i poprzedni fajny kawałek, lepsze niż współczesna "oficjalna" muza OK

Dawno nic nie słuchałem ale to jest gites!
1
[#32] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@Adinfo, post #31

coming soon... siedzi, pije i chrupki

[#33] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@snajper, post #32

Gremlin oraz DeLorean ogień piekielny
[#34] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@snajper, post #32

Ależ to jest zajebisty patent - moduł w Protrackerze płynnie przechodzący w "normalną" muzę robioną na DAW. Miałem nadzieję, że ktoś coś takiego w końcu zrobi. Głowy (ani główki) nie dam, ale chyba nikt przed LukHashem tak się nie bawił?

Pure awesomeness!
1
[#35] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@Jazzcat, post #34

ja czekam, aż LukHash zrobi coś z Teto. ok, racja Może być w duecie z Amigą.
@LukHash: weź im pokaż! boks
[#36] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@Jazzcat, post #34

A ja w zasadzie nie wiem co mam sądzić. Coś więcej kolega Snajper mógłby napisać.

Fakt - płynnie przechodzi z PT do PC, ale z drugiej strony - czy to na pewno przejście w tę stronę, czy jednak w drugą (tylko odwrotnie pokazane)? Tzn. kawałek na PC przemielony tak, żeby zagrał na PT (wygenerowane sample, odtworzone nutki itd)?

Pomysł dobry, ale na tym video to głównie słyszę, że leci sobie kawałek w gorszej jakości, a potem to samo gra w lepszej jakości. Stąd moje pytanie - po co? Tzn. po co zaprzęgać Amigę do czegoś, co bitcrusher może zrobić bez kombinowania?

Chyba, że jest na odwrót - kawałek był w ProTrackerze, a potem jego refresh już w DAW-ie. Wówczas to bardzo fajny bajer - utrzymać brzmienie, klimat itd. przy jednoczesnej słyszalnej poprawie jakości. Takie odświeżenie kawałka plus video do tego.

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2024 21:19:35 przez XTD
[#37] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@XTD, post #36

ja tam nic nie wiem, przeklejam tylko, co zobaczyłem na facebooku.

[#38] Re: LukHash zaprzągł Amigę

@snajper, post #37

Ach, widzisz, zakręciłem się. :)
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem