Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
  kategorie: Ludzie, Muzyka, Party
[#31] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Gandalf, post #30

Mam nagrany wywiad, jednak nie jest on nigdzie dostępny ze względu na prawa autorskie. Odezwij się na priv.

1
[#32] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Gandalf, post #30

Mi chodzilo o to, ze MOD-y w latach 1992-94 zbierali i tworzyli nie tylko Amigowcy.
Sam sie wymienialem ze znajomymi z Atari ST i z PC.
Dos2Dos i dyskietki byly w uzyciu.
[#33] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Hubez, post #31

Mr Root to bodajże najbardziej znany członek amigowej pierwszej sceny. I chyba pierwszy z Polski który poszedł na zagraniczne chartsy i do zagranicznej grupy :)
Później na partties bardziej możnabyło z nim pogadac o mandze niż o demach. W sumie to w tamtym czasie trochę nawet mnie nakręcił na "japońskie bajki".
Teraz najczesciej jest wspomniany w serwisach typu pomponik z uwagi na małżonkę aktorkę.
https://pomorska.pl/aktualne-zdjecia-moniki-jarosinskiej-tak-wyglada-teraz-zofia-z-plebanii-i-jolanta-z-samego-zycia/gh/c11-18743995

Chętnie poczytałbym z nim taki amigowy wywiad tutaj na ppa, jakby ktoś go zaprosił.

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2026 19:27:02 przez Ralpheeck
[#34] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Gandalf, post #30

Rozmowa z Rootem była np. w drugim numerze Kebaba.

A tutaj nasz bohater tłumaczy co to jest scena.

Natomiast całkiem niedawno, bo w 2017 zapytałem Roota co pamięta z gdyńskiego party - oto nagranie naszej rozmowy.

Przyjemności!
2
[#35] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Jazzcat, post #34

Ja mam nagranie z okolicy 1993 jak zaprasza do klubu Stodoła (sprzed ustawy o prawach autorskich). Musze je tylko trochę obrobić aby móc zamieścić.

Tutaj kadr:

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2026 21:07:30 przez Hubez
1
[#36] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Jazzcat, post #34

No naprawdę super wywiad. Wątek z samplami i Xtd najlepszy.
Mi zawsze będzie się kojarzył z modułem diehard, który wtedy należał do tych ostzrejszych :)
Jeszcze raz dzieki za bycie wybitnym kustoszem w tej izbie pamięci :)
[#37] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Ralpheeck, post #36

Dzięki wszystkim za info.
[#38] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Ralpheeck, post #36

Dzięki, cieszę się, że Ci się podobało!
O sample, a zwłaszcza o sławetne "szklaneczki" z Kawai K4 musiałem spytać

Fajnie, że ktoś tu jeszcze pamięta Mr. Roota, w końcu to jeden z ojców założycieli polskiej amisceny. Masz rację, Robert jako pierwszy Polak wstąpił do zachodniej grupy i również jako pierwszy (razem z Jerrym, Dr. Piotrem vel Docentem i S.S. Captainem) odwiedził zagraniczne party. I to nie byle jakie, bo kultowe Amega. Czujesz klimat? Byli na party, na którym wyszły takie klasyki jak Virtual World/Tomsoft, Alpha & Omega/PMC czy Ice/Silents...

Mr. Root będzie bohaterem trzeciego odcinka mojego Pocztu Muzyków Polskich. A kiedy to się ukaże?... Pewnie nieprędko!
1
[#39] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Wracając na właściwe tory...: dzięki wsparciu od Zeewolf udało się uzyskać kolejne 3tys modułów

temat wciąż aktualny dla wszystkich osób będących w stanie pomóc przez udostępnianie większych kolekcji - dziękuję
2
[#40] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Na płytach ACS było trochę modów autorstwa DJP Records (Czytelnicy Zone).
[#41] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #1

Kilka obrazów z archiwum muzyki, może będzie coś czego brakuje:)
link
1
[#42] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Piotrek_W, post #41

dzieki za cynk, dosc nowe archiwum i nie znalem. na 9k modow znalazlo sie pareset :)
[#43] Re: Potrzebne MODUŁY !

@juen, post #39

kolejne 3tys modułów

Ale to są 3k modułów, których nie ma w bazach typu AMP czy Modland?
[#44] Re: Potrzebne MODUŁY !

@Jazzcat, post #43

raczej tak skoro ich nie było. pamiętaj że mówimy o unikalnych sumach kontrolnych

na tą chwilą w formacie MOD w impie jest ponad 106 tys utworow
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem