[#171]
Re: RetroKomp/LOAD ERROR 2017 (Gdańsk, 20-22.10.2017)
@Jazzcat,
post #170
No Hej! Ja nadal dochodzę do siebie, także psychicznie, bo obsługa wszystkich kompo amigowych + prodek na ZX, oraz organizacja całości Gamedev Compo przy takiej ilości entries to było mega zadanie. Tym bardziej, że na LoadError wszystko szło z true hardware. Wiem już co można było zrobić lepiej, ale patrząc na ogół przedsięwzięcia myślę, że było bardzo dobrze. Udało się pokazać wszystkie prodki tak jak miały być pokazane, udało się nie spóznić kompotow o więcej niż 30 min... To wszystko nie udałoby się gdyby nie zajebista ekipa :
Sachy - człowiek-maszyna, całe przedsięwzięcie odbyło się dzięki jego osobistemu poświęceniu i mega motywacji. Wielki szacun! Wiem, że w sobotę przed kompotami było ci ciężko to wszystko ogarnąć, ale wyszło zajebiście :)
Johny, Drygol, String, V-12, Yolk, Cichy, Tomek, Tom Rain- you all rock! Razem ogarnęliśmy reżyserkę na dobrym poziomie. Jak się coś sypało, reakcja była od razu, jak brakowało kabla to się pojawiał, jak nie było zasilania to zaraz ktoś leciał i rozkminiał temat, jak nawaliła a500 to zaraz pojawiala sie kolejna ;)
Dotmod i Karolina - dzięki za mikser audio i nocne liczenie głosów. Ja już bym nie dał rady.
XTD - wielkie dzięki za support przy compo muzycznych ! Myślę, że dzięki tobie ogromna część entries zabrzmiała tak jak zażyczyliby sobie tego twórcy. Tak, wiem, muszę podszkolić się z protrackera :) BTW - zajebista płyta, szczególnie utwór nr 9.
Miro - dzięki za nagrody na Gamedev, support w ogarnianiu aftercompo syfu i ogolne wsparcie w działaniach organizacyjnych.
Lotharek - bez ciebie nie ma tej imprezy ;)
Mccnex - nieobecny ciałem, ale duchem jak najbardzej. Twój zestaw przedimprezowych porad organizacyjnych powinien stanowić biblię organizatora każdego party.
Katod, Motion Ride - mega występy, wiem, że granie o 3 w nocy po compo to był challenge :)
Adam Zalepa, TDC, Kaz - słuchać was można godzinami ;)
Ogromne podziękowania dla wszystkich którzy przygotowali entries. Niezależnie od zajętego miejsca, platformy, czy rodzaju zgłoszonej pracy, pokazaliście że jesteście światową ELITĄ.
Jeśli chodzi o same produkcje - MIAZGA, nie tylko w świecie amigowym narobiliśmy zamieszania. Pojedynek Elysium (pierwsze duże demo od 15 lat!) vs. Arise (epicka jednoplikówka) był jednym z highlightes party. Na łopatki położył nagrodzony owacjami na stojąco powrót Joker Teamu na scenę z rewelacyjnym demem na ZX Spectrum (ile to lat nieaktywności ? 18? 20?)...
A jeśli chodzi o compo amigowe.... czego tu nie było ? W Smaller Exe świetna produkcja Ghostown z kodem Tygrysa (chociaż po tym co pokazał Joker, chyba jeszcze podniesiesz spectrumową rękawicę ? ;)), świetna produkcja Phibrizzo i V0yagera na AGA+060, czadowe twistery Slummy'ego ... W Bigger Exe mieliśmy wszystko: produkcję Sachego i Mccnexa która pójdzie na A1000 z 512k, Craptro4 w którym Mandi pokazał, że w Amosie można prawie wszystko, demo Carriona z muzą Acemana, kolejną perełkę TEK na A500, no i przede wszystkim pojedynek KK/Altair z jego kodowaną do ostatniej chwili produkcją na A500 z połączonymi siłami Haujobb i Ghostown i ich Beam Riders... powiem tylko, że dema z pierwszych dwóch miejsc przejdą do historii demosceny... no ale obejrzcie sami ;)
dzięki,
Tfardy/RKLE Team