[wyróżniony]
[#69]
Re: Ranking Amigowych Muzykow
@Aurel,
post #62
Trudno zrozumieć, prawda?
Piszesz tego swojego posta z Amigi? Pewnie też z peceta, więc przestań marudzić.
Napisałem "Włącz Renoise'a" - ale wcześniej pisałem, że Renoise i ProTracker mają TAKI SAM układ klawiszy!
Więc możesz włączyć ProTrackera - z tym, że szybciej zaimportujesz sobie mp3 do Renoise'a, niż do ProTrackera, a instrukcja byłaby o wiele dłuższa. Ale DA SIĘ!
Mój tekst dotyczył jednego ze sposobów szukania inspiracji - żartobliwego sposobu, że tak dodam, z którego nie korzystam, ale DA SIĘ. Czyli - bierzesz klawiaturę AMIGI (albo PECETA, taaak - układ liter ten sam) i wpisujesz coś (tak - tak samo na ProTrackerze jak i Renoise'ie) i patrzysz czy coś ciekawego wyszło. Taka zabawa dźwiekiem. I to w dodatku jako taki mały offtopic. Nie ma obowiązku ani uczestniczenia w tym "konkursie", ani nawet czytania moich postów!
Masz w ogóle świadomość, że zrobienie czegokolwiek na ProTrackerze wymaga posiadania sampli? Jak myślisz, kolego "rulezowcu" - czy ktokolwiek obecnie używa Amigi z samplerem i sampluje dźwieki z syntezatora? Żeby uzyskać sample, trzeba mieć peceta, odpowiednio skonwertować brzmienia (np. z pecetowych wtyczek) i wówczas dopiero możesz odpalić swoją Amigę i się cieszyć, że jest "rulez". Ale bez sampli na PT niewiele zrobisz.
Amiga to retro hobby, nie styl życia! Obudź się! To już nie są czasy, gdy Amiga była najlepszym komputerem i śmialiśmy się z pecetowców. Teraz dorośliśmy, bawimy się Amigami, wykorzystujemy je tam, gdzie sprawia nam to frajdę, ale też używamy pecetów i na siłę nikt sobie życia nie utrudnia.
Przez takich lamerów ludziom odechciewa się w ogóle coś dla Amigi i Amigowców robić. Zawsze (a mam już sporo lat scenowego doświadczenia) znajdzie się jakiś pieniacz, który ustawia innych, myśląc że jego zdanie jest jakimś objawieniem. Nie wiem, może masz w rodzinie samych prezesów i całe życie przygotowywałeś się do roli kierownika sceny, ale uwierz mi - jedyne, co możesz zrobić, to zostawić po sobie nieco syfu, skłócając niepotrzebnie ludzi. Chcesz rządzić i ustawiać ludzi - załóż polską firmę i zatrudnij sobie ludzi, którymi będziesz mógł wydawać rozkazy.
Ostatnia aktualizacja: 17.11.2021 21:12:31 przez XTD