@conrdd, post #90
@Deftronic/..., post #91
@advantage, post #82
@advantage, post #94
@Deftronic/..., post #95
@cholok, post #97
@grg, post #76
@Deftronic/..., post #96
@grg, post #101
@Solo Kazuki, post #102
@Solo Kazuki, post #103
@grg, post #105
@Solo Kazuki, post #106
Bo tak ma brzmieć. W innych kawałkach choćby samego Bordeaux masz rózne brzmienia perkusji.
@grg, post #107
@Solo Kazuki, post #108
Bawiłem się sporo QuadraSIDem pod OpenMPT oraz THX/AHX pod classica. Przyznam że GoatTrackera odpaliłem raz i wydał mi się niewygodny. Ale nie wiem co to ma do rzeczy, wybacz.
ja "odpływam" m.in. z tymi DJami
O tak... a niewiedzę można zastąpić ignorancją w komicznym wydaniu.
@grg, post #109
@Solo Kazuki, post #110
Acha, czyli że ani Benny Benassi ani G-Dragon nie są DJami. Ciekawe czy o tym wiedzą.
I tak, to pewnie tylko twoja ignorancja.
Nic istotnego, ponad to że SID może stworzyć beat tak jak TR606. Bagatelka.
Może to że zawsze można set (niekoniecznie z płyt) puścić przez filtry SIDa, dodając podkład?
@grg, post #111
@Solo Kazuki, post #112
Bingo. Pamietaj że na SIDzie można tworzyć bardzo fajne podkłady, nawet do hip-hopu
Czego? Beatu stworzonego SIDem?
Edit: A co do przykładów podkładów na SIDzie, poszukaj sam sobie na YT wpisując autorów z listy. Zapewne na jakiś trafisz, bo tego jest pełno. Może sam pojmiesz w jak zapyziałej afrykańskiej wiosce mieszkasz
I nie bierz tego do siebie, ale nie umniejszam twojej wiedzy na temat tworzenia na SIDzie. Ale skoro jesteś takim ekspertem, dziwi mnie twoja niewiedza o jego szerokim zastosowaniu.
@grg, post #113
@Solo Kazuki, post #114
Skoro twierdzisz że na SIDzie nie zrobisz podobnego podkładu, to współczuję.
Ja nie mam zamiaru szukać po raz n-ty przykładów perkusji, robiłem to już i tak za wiele razy - polecam przeszukać wątki.
Ja ciebie proszę, wszystkich? To mamy chyba inne pojęcie na temat "miekkości"
@grg, post #115
@Solo Kazuki, post #116
Dziękuję, było miło.
Edit: na odchodnie ci powiem że najpierw posłuchaj dobrze HVSC i poszukaj w sieci, zanim zaczniesz kogoś mieszać z błotem.
Tak... "nie słuchałem na razie ale się wypowiadam".
@grg, post #117
@grg, post #117
@advantage, post #119