Może Moder mi wybaczy delikatny OT ale dokonałem zakupu kabla svideo do C64 i mogę się pochwalić jednym z pierwszych zrzutów właśnie z C64 :D
I żeby nie było tak całkiem offtopowo proponuję na dziś remake Amigowego Desert Dream
na C64 z 2007r :)
Jakby nie patrzeć jest to na wskroś demo Amigowe
Ostatnia aktualizacja: 12.09.2017 16:46:18 przez mikecios
Po tylu latach przepychanki która platforma jest lepsza/gorsza, staram się nie być stronniczy no ale kurcze jak ogladam czasem dema z małego i dużego A, to dupy nie urywa ;)
Chciałem dotrzymać do końca jakiegoś dema na atari 2600.... nie dałem rady 😀
Dlatego poniżej świeżutki zrzut z mojej Ami dema Union 1995r ;)
Jedno z pierwszych oglądanych na mojej gołej wtedy cd32.
Nooo był efekt WOW, a jak doszło sx32 pro Wow kwadrat zwłaszcza przy efekcie z tą plazmą ;)
a ja zaskocze wszystkich i podam moje jedno z ulubiobych dem na Amige a zarazem nieznane wiekszej spolecznosci na demoscenie ..
jest to demo chorwackie robione w zaciszu domowym nie wystawione na wiekszej imprezie jak technological death a jednak ma to COŚ: które molestuję oglądajacego do otworzenia szczeny ..i wyduszenie z siebie.. AMIGA RULEZZZ !
Demo z 1993 r działa z każdą Amiga 1 MB 1.5 sek po włożeniu dysku jest muzyka i efekty :) zero przestojów zero ładowania szybciej niż Win10
Polecam muzę i efekty z Part2 (po 5 min filmu)
Ostatnia aktualizacja: 23.09.2017 15:10:52 przez HOŁDYS
Te stare dema mają jednak coś w sobie i dlatego teraz zmaltretuje Was kolejnym demem, z 1995r - Symbolia !
Natrafiłem dzisiaj na nie całkiem przypadkiem coś tam grzebiąc w swoich starych płytach :)
Pewnie nie tylko na mnie, ale lata temu oglądając pierwszy raz zrobiło na mnie wielkie wrażenie ;)
Ostatnia aktualizacja: 27.09.2017 00:22:13 przez mikecios
Pamiętacie Video Creator na cd32 ? Dzisiaj odkopalem moja oryginalna płytkę a z nia cd audio singiel Usura :))))))
Co prawda to nie demo ale przy uzyciu opcji random rave oto taki pierwszy z brzegu mini pokaz możliwości :) Fajne w video creatorze było/jest to że przy każdym użyciu random rave dostajemy cosik innego ;)
Wybaczcie słabą jakosc video ale ciąglebod czasu do czasu bawię sie ustawieniami karty video, kodekami itp bo często coś mi gubi synchro audio video.
Odpaliłem jedną wersję właśnie na A4k, można sobie demo zobaczyć ale jak wejdę w wybór utworu to zwiecha i reset, jeszcze sobie z tym nie poradziłem :/
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.