@xeen, post #59
@neuroup, post #63
A co do demek na Amigę 060 to ja tylko dodam, że na największych party czyli Breakpoint, Revision dema na tą platformę są puszcze na PC na WINUAE
@at0m, post #60
@xeen, post #59
@voyager, post #41
Mccnex ma rację - istnieją obecnie tylko dwie platformy sprzętowe (klasyki), które mają sens na scenie, oprócz A500 jest to A1200 z 060-ką. Pozostałe dema, tworzone bądź na RTG, bądź na PPC, MorphOS-a, czy AmigaOS 4.x są niestety ślepą uliczką.
@Deftronic/..., post #66
@wieczor, post #37
Ktoś kiedyś powiedział, że najlepsze co Atarowcy zrobili dla swojej platformy, to "pogrzebali" swój sprzęt.
używanie softu na AOS MOS jest sztuką dla sztuki, gdyż to ani retro, co jeszcze ma swój urok, ani rozsądek,
@mrwolf, post #74
Na Silly Venture czułem się jak amigowiec. Wiesz dlaczego? Ponieważ wielu atarowców przywiozło ze sobą... Amigi. ... Zresztą nawet Amig widziałem tam więcej niż na Riverwash czy WeCan.
@recedent, post #75
Jeśli im to pasuje - kimże jestem, żeby ich osądzać?
A że co poniektórym zostaje jedynie pisanie na pecetach dem na jakieś martwe sprzęty - cóż, ich prawo, ich hobby, ich pech.
@gorzyga, post #67
A dema na Atari w ogóle nie są tam puszczane... taka sytuacja
@xeen, post #78
@recedent, post #75
@gepard_lamers, post #80
rzeczywistość roku 2013 jest taka: na Amidze w Polsce nie ma sceny. Koniec. Kropka.
@at0m, post #77
@gorzyga, post #81
@recedent, post #82
Ja rozmawiałem ostatnio z Voyagerem i potwierdził to co napisałem.
@slay, post #85
U nas natomiast, jak słusznie zauważył xeen w kontekście gry Cropky, brak takiego miejsca, jest za to typowe marudzenie w stylu: "a gdzie wersja na MOS'a / AOS4.0 (niepotrzebne skreślić)", "A czemu nie chodzi na kartach.", "Ech, że też komuś chce się bawić w dema na A500, lepiej by się wziął za cos poważnego, np. portowanie Firefoxa na neo-amigę". Niestety szczególnie widać to w Polsce.
@recedent, post #86
Podasz jakiś przykład podobnej wypowiedzi (bardzo proszę o link, łatwiej będzie sprawdzić)? Czytam całkiem sporo postów, ale nie przypominam sobie takiego przyjęcia jakiegoś dema na A500 czy A1260.