[#362]
Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?
@jimiche,
post #361
Nieeee, wcale tak nie jest. Wychodzi z tego zwykle niespójna drętwoty. Ale bardzo lubię to wszystko (poza muzyką) robić sam i nie zamierzam tego zmieniać.
Mi te dema bardziej przypominają prezentacje czy jakieś scenki w programach typu CAD. Brak im takiego filmowego, demoscenowego „brudu”. Ale kurczę… ciężko zrobić coś niesterylnego w rozdzielczości 1440x960 i bez pixelshaderów. Zawsze wyjdzie jak taki czysty podgląd w CADzie.
Próbowałem trochę „przybrudzić” początkową scenkę w „Morphobia”, zrobić ten udawany blur na niebieskich obiektach. To co teraz dziubię powinno mieć więcej „brudu”. Wymyśliłem też prostą metodę na blur, zmienną ostrość widzenia w zależności od odległości. Podobne do scenki gdy Lester budzi się w klatce w „Another World”. Tylko, że ja mam 3D, mogę pozwolić sobie na przezroczystości, znacznie więcej poziomów blura, wyższą rozdzielczość, moc.
Generalnie robiąc cokolwiek czy to Pegasosa czy teraz PowerBooka muszę powiedzieć, że G4 zawsze mnie pozytywnie zaskakuje swoją mocą, a te wszystkie Radeony ograniczają. Jeżeli coś przycinam to ze względu na ograniczenia karty graficznej, a nie procesora.
A na Decrunch będę jeżeli tylko się odbędzie i u mnie coś bardzo pilnego nie wyskoczy. Ale z tego co słychać to w tym roku może być w październiku, a wtedy raczej nic nie powinno wyskoczyć. Tylko weź mnie zaczep, bo mi się zepsuł system rozpoznawania twarzy.
No ale dobra, nie zaśmiecam już tego zacnego wątku. Lubię tu zaglądać, bo ludzie wynajdują jakieś mniej znane produkcje.
Ostatnia aktualizacja: 06.06.2022 11:08:27 przez MDW