Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
[#511] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@karolb, post #510

Dziękuję. Jak widać nie tylko mi zamknięto kanał. DemoscenaPL chyba te już jest na odysse . Może jednak jestem schizofrenik i tak naprawdę YT nie lubi dem :). Trudno. Osobiście teraz Robię upload wszystkiego jak leci co mam zachomikowane. Nowe zagrywki puki co tylko na prośbę tutaj na forum lub w komentarzach. Jeśli ktoś chcę zobaczyć jakieś swoje ulubione demo ale pod prawdziwy sprzęt niech pisze.Jeżeli działa u mnie to zaraz nagram. Dema z ma dość też postaram się zgrywać w miarę możliwości.
3
[#512] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@jimiche, post #511

Znane wszystkim, oglądane "tysionc" razy, Elude - We Come In Peace
1
[#513] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@betonumysłowy, post #512

Dodane- miałem w swoim prywatnym archiwum z poprzedniego kanału :). Oczywiście real hardware :).
[#514] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@jimiche, post #513

Technological Death
2
[#515] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@HOŁDYS, post #514

A500(+) z 2mb chip może być?... postaram się dzisiaj zgrać albo jutro.
[#516] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@HOŁDYS, post #514

1
[#517] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@jimiche, post #516

[#518] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@karolb, post #517

Bardzo proszę.

Ale widać, że moje Apollo jednak przy tym demie niedomaga. Niestety nie umiem znaleźć staremu jak to działało na "compo maszynie", ale coś tak podejrzewam że znośnie.
1
[#519] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@HOŁDYS, post #514

NorthStar - megademo z 1988 roku
[#520] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@dynx, post #519

Panowie, jak odpalić demo Smoke & Mirrors ? Na emulatorach się zawiesza na starcie, na 500 mini to samo. Na 1200 z pistormem też wisi.
[#521] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@druzil28, post #520

Na 1200 z pistormem sprawdzone przed chwilą, działa. Na emulatorach ostatnio nie oglądałem ale wcześniej działało mi i pod Winuae, jak i pod Amiberry.
[#522] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Splavinho, post #521

Hmm sprawdzałem pimige, ags i coffeineos na 1200
[#523] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@druzil28, post #522

Może jakiś błąd jest w pliku, z którego korzystasz?

Wrzuciłem tu archiwum z demami pod 040 i 060, to jest plik, który u mnie działa pod A1200 z Pistorm, zobacz, może u Ciebie też pójdzie.
[#524] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Splavinho, post #523

Ok sprawdzę i dam znać
[#525] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@druzil28, post #524

Spróbuj bez Startup-Sequence+ Setpatch. jak by co to jeszcze wpisz stack 200000.
No i ustaw 64mb ram i przynajmniej 040+fpu.
[#526] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@jimiche, post #525

The state of the art
[#527] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Szopinski78, post #526

Od The Party 5 minęło właśnie 30 latek, więc postanowiłem sobie przypomnieć demko Faktory/VD + FLT. Nadal bardzo dobrze się to ogląda. Tempo, fajny design - uwielbiam np. moment przejścia uvmapy do obrazka "my head aches", potrząśnięcie ekranem i zgranie z muzą robią tu robotę.

5
[#528] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@druzil28, post #520

Panowie, jak odpalić demo Smoke & Mirrors ? Na emulatorach się zawiesza na starcie, na 500 mini to samo. Na 1200 z pistormem też wisi.

Poszło mi na AGS pod winaue, jedyne co zmieniłem to na 040 (było 020) i reszty nie ruszałem. Dzięki
[#529] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Jazzcat, post #527

Muzyka mało amigowa
[#530] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@dynx, post #529

Czemu? Lekko rejwowe klimaty. W demach nierzadko spotykane.
1
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem