Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
[#481] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@ted, post #478

Nawet jest wersja na mój pierwszy komputer :)
link
Ale nie mam hdd do niego, żeby odpalić na prawdziwym sprzęcie.
1
[#482] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@ryshard, post #481

W sumie nie demko, tylko intro.

Shoot - Shocked - 40k 1995

https://www.pouet.net/prod.php?which=17771
1
[#483] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@karolb, post #482

Eeee aga, nawet nie odpalam ..
1
[#484] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@dynx, post #483

Fajny zestaw, 11 dem grupy The Black Lotus zawartych w jednym video na youtube.

"Both video and audio are captured from a real Amiga A1200 with a Trinity 1260 accelerator (MC68060 at 93Mhz.)"

https://youtu.be/Qj6ykLURfF4
1
[#485] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@karolb, post #484

Spoko, ale że nie ma tam Captured Dreams czy może Tint to mnie trochę dziwi. Chyba, że nie lubią się z jego kartą.

PS. A przypomniałem sobie. Za *boobs* w Tint mógłby mu polecieć kanał. :D

Ostatnia aktualizacja: 26.06.2025 23:32:41 przez kempy
1
[#486] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@kempy, post #485

Za tinta to tylko demonetyzują, kanały zamykają za fikołki od "Latających krów" :). Bo mi za to kanał poleciał.

Co do Tinta to to demo jest kapryśne. Ostatnio na A4000 ktoś odpalał na Hex Pistons i na takim "setupie" ruszyła dopiero wersja pod WHDload. Wersja którą swego czasu puścił Kalms z poprawkami na tym sprzęcie nie ruszyła.
U mnie na Apollo 1230 mk 2 nie uruchamiał się Capture Dreams (a to demo rzekomo pod 68o3o) inaczej uruchamiało się ale wywalało je przy delfinkach. Oczywiście ta sama wersja na Apollo z 68o6o/75 MHz działała od strzała :).
1
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem