Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
[#451] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@waldiamiga, post #449

fajne... takie - komodorowskie ;)
na c64 party Moonshine Dragons w ubiegły weekend był twórca muzyki do tego dema Nah Kolor - Magnar.
Co nieco o tym demie opowiedział...
np to że muza powstała jako remix już kilka lat temu a teraz dorobili tylko do niej taki właśnie "tribute" demo. Wg mnie wyszło fajnie.
[#452] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@c64portal, post #451

Mnie też sie podoba, znalazło swoje miejsce na karcie CF.
[#453] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@c64portal, post #451

How 2 Skin A Cat.

Średnie.

9 Fingers.

Trochę lepsze ale też tyłka nie urywa.
1
[#454] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@amikoksu, post #453

To może dla odmiany coś mniej znanego...

Polska produkcja na gołą A1200 z Intela 1995. Sprawny szybki kod, najbardziej podoba mi się to płonące jelito w 1'02". Muza to typowa dla tamtych czasów bROOTalna połajanka spod znaku polish techno, ale pasuje doskonale. Niestety za dobór kolorków w niektórych efektach powinno się autora publicznie wybatożyć!

3
[#455] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Jazzcat, post #454

Uwielbiam to demo. Nie raz i nie dwa razy o tym mówiłem gdy pierwszy raz odpalałem je z płyty CD "CDPL1" na golasie CD32.
Na efekcie z wypływającą plazmą szło tragicznie.....ale jak dorzuciłem z czasem sx32pro i znów odpaliłem to demo z prockiem 030/50 to nirvana :>>>>>>>>>>>>>>> muza świetna pasująca do klimatu tamtych lat. Szybkie, dymaniczne, rytmiczne, dla mnie 10/10 :)

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2024 16:12:18 przez mikecios
[#456] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Jazzcat, post #454

Pamiętam różnicę pomiędzy gołą A1200 a A1200+Fast, efekt na tym filmiku od 2:06 wygląda wtedy całkiem inaczej :)

No i ta moc efekty+muzyka, od początku do końca dema coś się dzieje.

Piękne :)
[#457] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@KJB, post #1

Dzisiaj wleciały Capsule - Brutalism, Flex - Martini Effect i Haujobb - Signals super

[#458] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@_tBn_, post #457

Odświeżyłem sobie demo Nerve Axis - Relic z 1998 roku.
Dobrze się wpisuje też w inny temat na forum, ale po prostu moim zdaniem ma klimat i fajną fabułę. szeroki uśmiech

Flex - Martini Effect to też jedno z ulubionych.szeroki uśmiech
1
[#459] Re: Jakie amigowe demo dzisiaj oglądałeś?

@Gandalf, post #458

CrazySexyCool/Essence.
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem