[#45]
Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!
@dynx,
post #44
Dziękuję za tę delikatną uszczypliwość. Bez tego nie poczułbym się jak na prawdziwym amigowym forum. :)
Wszystko, co pisałem, było na serio. Gdy pisałem, że daję sobie z czymś spokój, nie oznacza to kompletnego odcięcia się od wszystkiego, zerwania kontaktów i udawania, że mnie nie ma. Jest wielu twórców, którzy przestali tworzyć, co nie przeszkadza im od czasu do czasu na chwilę powrócić do pisania, komponowania itd. Zespoły zapraszają dawnych wokalistów lub gitarzystów, którzy nie są już aktywni, co nie znaczy, że podpisali cyrograf zabraniający im chwycić za mikrofon lub gitarę. Ja, co jest zgodne z prawdą, na scenie praktycznie się nie udzielam, na parties nie jeżdżę od lat, co jakiś czas jednak mogę coś wystawić albo wspomóc któregoś z kolegów muzyką. Na ProTrackerze nie zrobiłem nic od wielu lat i to jest mój jeden moduł, który jest wyjątkiem potwierdzajacym regułę.
Dla mnie bycie aktywnym scenowcem, to nie jest i nigdy nie było zrobienie dwóch modułów na rok (bo są np. dwie imprezy w roku, więc "trzeba coś zrobić"). Tworzę muzykę, ale nie z myślą o wykorzystaniu na demoscenie. I nie bawię się specjalnie w retrokomputery, bo mnie to niespecjalnie interesuje (nigdy nie byłem retromaniakiem - Amigi używałem, gdy był to najlepszy komputer, nie zaś retro).
Nie żegnam się więc od wielu lat. Zwyczajnie nie tworzę już na ProTrackerze od dawna - i to jest fakt. Wyjątkowo postanowiłem spróbować, co nie robi ze mnie nagle aktywnego muzyka amigowego. W czasach aktywności pisałem dziesiątki modułów rocznie, a nie jeden.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że ten jeden moduł przypadnie komuś do gustu.
Ostatnia aktualizacja: 01.05.2025 15:24:10 przez XTD