Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
  kategorie: Dema, Grafika, Muzyka, Party
[#31] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #30

Jeden kolega pyta, czy będzie można zdalnie podesłać moduł? :)
[#32] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@bartesek, post #31

Jeden kolega pyta, czy będzie można zdalnie podesłać moduł? :)

Tak, w nadchodzącym update strony wyraźnie zaznaczymy, że przyjmujemy też prace zdalne. W miarę możliwości postaramy się też wysłać ew. nagrody.

Zapraszamy :)
2
[#33] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Nadszedł w końcu długo wyczekiwany MEGA-update oficjalnej strony imprezy (https://www.boom-party.c64.fun/). Pozostało jeszcze kilka detali, ale już dziś można wczytać się w uzupełnione Compo Rules (doprecyzowane szczegóły - warto spojrzeć), opis samego party-place i opcji noclegowych, cenne info o strawie i napitku. Do tego info lokalizacyjne, trochę logistyki i co najważniejsze (poza zdjęciami ekipy organizacyjnej) - możliwość REJESTRACJI(!) - do czego oczywiście gorąco zachęcamy. Bardzo pomoże nam to w ilościowej ocenie potrzeb "konsumpcyjnych" uczestników party (czytaj: darmowa wyżerka i bonusy). Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia strony https://www.boom-party.c64.fun/ oraz serwisu https://www.c64.fun/, gdzie obok innych - publikujemy wiele powiązanych z party treści.

ok, racja ZAPRASZAMY ok, racja
4
[#34] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #33

Z ciekawości , bo to daleko, sprawdzałem stronę szczegółowo. Nigdzie nie ma informacji o cenach wstępu, a przecież organizatorzy zapewniają wyżywienie.

Jak to tutaj wygląda?
[#35] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@_DiskDoctor_, post #34

Organizatorzy planują "poczęstunek dla uczestników" - nie mylić z wersją HB czy All-Inclusive :) A co do ceny - na 4 miesiące przed imprezą na razie trudno skalkulować dokładnie, ale będzie to okolica średniej z innych imprez (Xenium, SV, LOST, Decrunch, Speccy Party, AmiParty, Moonshine Dragons, itp.). Raczej więc nie zaboli :) A info o cenie podamy jak tylko dopniemy szczegóły.
2
[#36] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #35

Dzięki - bo wyglądało mi to na przeoczenie.
1
[#37] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

W dniu dzisiejszym, z dużą przyjemnością, możemy już częściowo ujawnić główne nagrody w demo compo, zarówno dla Amigi 500, jak i Commodore 64. Zainteresowanych detalami zapraszamy do artykułu na c64.fun. To oczywiście dopiero początek, więc "stay tuned"...

Mała "zajawka":
9
[#38] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #37

Statuetka wygląda ślicznie.
[#39] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jimiche, post #38

Prezentuje się czcigodnie ok, racjaOK
[#40] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jimiche, post #38

Statuetka wygląda ślicznie.

To akurat nie statuetka (oczywiście też będą), ale kolejny gadżet do puli nagród od Drygola/Lamers & BOOM!
1
[#41] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Na stronie imprezy (B!P) pojawiły się obiecane ADFy z playerami do GFX (PPShow1.2a) i MSX (ProTracker 2.3D) compo. Prosimy o sprawdzanie swoich prac tymi toolami i dostarczanie prac najlepiej na kopiach tych ADFów. To wyeliminuje potencjalne błędy podczas prezentacji. Przykładem niech tu będzie PT 2.3D który zostawia na compo-configu ok. 390kB na moduł - odpalając go z dostarczonego ADFa mamy pewność, że spełnia warunki compo.

W razie wątpliwości - pytajcie tutaj.
2
[#42] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #41

Wstępnie stwierdzam, że będzie to party, na które się wybiorę. Prawdopodobnie też moje ostatnie.
Może wystawię też mój ostatni moduł zrobiony na ProTrackerze (dzisiaj skończony).
Liczę na fajną, miłą atmosferę.
9
[#43] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@XTD, post #42

Super, music compo nam się zajebiste szykuje OK
1
[#44] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@XTD, post #42

Jak Scorpions, 10 lat trasy pożegnalne szeroki uśmiech
[#45] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@dynx, post #44

Dziękuję za tę delikatną uszczypliwość. Bez tego nie poczułbym się jak na prawdziwym amigowym forum. :)

Wszystko, co pisałem, było na serio. Gdy pisałem, że daję sobie z czymś spokój, nie oznacza to kompletnego odcięcia się od wszystkiego, zerwania kontaktów i udawania, że mnie nie ma. Jest wielu twórców, którzy przestali tworzyć, co nie przeszkadza im od czasu do czasu na chwilę powrócić do pisania, komponowania itd. Zespoły zapraszają dawnych wokalistów lub gitarzystów, którzy nie są już aktywni, co nie znaczy, że podpisali cyrograf zabraniający im chwycić za mikrofon lub gitarę. Ja, co jest zgodne z prawdą, na scenie praktycznie się nie udzielam, na parties nie jeżdżę od lat, co jakiś czas jednak mogę coś wystawić albo wspomóc któregoś z kolegów muzyką. Na ProTrackerze nie zrobiłem nic od wielu lat i to jest mój jeden moduł, który jest wyjątkiem potwierdzajacym regułę.

Dla mnie bycie aktywnym scenowcem, to nie jest i nigdy nie było zrobienie dwóch modułów na rok (bo są np. dwie imprezy w roku, więc "trzeba coś zrobić"). Tworzę muzykę, ale nie z myślą o wykorzystaniu na demoscenie. I nie bawię się specjalnie w retrokomputery, bo mnie to niespecjalnie interesuje (nigdy nie byłem retromaniakiem - Amigi używałem, gdy był to najlepszy komputer, nie zaś retro).

Nie żegnam się więc od wielu lat. Zwyczajnie nie tworzę już na ProTrackerze od dawna - i to jest fakt. Wyjątkowo postanowiłem spróbować, co nie robi ze mnie nagle aktywnego muzyka amigowego. W czasach aktywności pisałem dziesiątki modułów rocznie, a nie jeden.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że ten jeden moduł przypadnie komuś do gustu.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2025 15:24:10 przez XTD
9
[#46] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@XTD, post #45

No wiesz Piotrek, zawsze można robić więcej modów, i wydać musicdisk :)
Pamiętam tutaj ekscytację, kiedy zapowiedziałeś że wracasz, i chyba każdy liczył że będzie zalew modków i będziesz się udzielał w grupach na forach jak jakiś Virgil. Osobiście pokochałem amigę własnie dzięki scenowym produkcjom i Xtd ma w tym swój udział. Przykro się dzisiaj czyta, że utraciłeś wiarę, której sam kiedyś byłes apostołem :) Ogólnie to dziwny trend, że ci którzy najbardziej rulezowali kiedyś, pisali Amiga forever, teraz nawet nie maja amigi, a wręcz maja jakąś pampuchową bekę z ludzi których nakręcili :) Jakby kolega wyżej przywołał Rydza Śmigłego, to dopiero wyszłoby złośliwie :)
1
[#47] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@Ralpheeck, post #46

A ja korzystając z okazji nieśmiało zapytam, czy ktoś z Was planuje na BOOM! Party jakaś kodowaną produkcję (40k intro lub demo) na A500?

Ostatnia aktualizacja: 02.05.2025 13:42:03 przez slay
1
[#48] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@Ralpheeck, post #46

Drogi kolego - jeżeli chodzi o muzykę, to nadal tworzę, bo jest to moje hobby i sprawia mi to przyjemność. Moim hobby nie jest sam fakt posiadania jakiegoś komputera - takie rzeczy to pamiętam z czasów wojenek Atari kontra Commodore na giełdach.

Czy utraciłem wiarę? Nigdy nie byłem specjalnie "rulezowcem", ale oczywiście lubiłem Amigę i jej używałem. Scena też była fajna. Ale dla mnie "pogoń za młodością" to nie jest wspominanie "jak to drzewiej bywało", tylko robienie nadal tego, co się robiło i kochało za młodu. A za młodu używałem komputera do tworzenia muzyki - zupełnie tak jak teraz.
[#49] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@slay, post #47

Planować zawsze można... choć mam nadzieję, że impreza będzie miała kodowane produkcję. Bo inaczej będzie to meeting lekkoalkocholowy:) z demami na c64.
1
[#50] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jimiche, post #49

Jak większość w kraju
[#51] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jimiche, post #49

Racja, ale samo się nie zrobi, trza trochę podziałać, dotrzeć do ludzi - zwłaszcza tych, którzy chcą zrobić demo, ale jeszcze o tym nie wiedzą :) Pani Hanna w swym dziele wielkim napisała, że polscy amiscenowcy to najgorzej zorganizowana grupa ze wszystkich platform - pokażmy jej jak bardzo się myliła!
2
[#52] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Gdybyście zastanawiali się jak wygląda party-place to na stronie imprezy dodaliśmy kilka zdjęć "poglądowych" (https://www.boom-party.c64.fun/#partyplace), pożyczonych z "mass-mediów" właściciela miejscówki.

Mamy nadzieję, że taki klimacik Wam również się podoba!
[#53] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #52

Serio? Jak macie zamiar nasypać tyle śniegu pod koniec lipca?
:)
[#54] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@XTD, post #53

No to to musi być gruba impreza :).
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem