Aktualności Forum Graffiti Publicystyka Teleport
  kategorie: Dema, Grafika, Muzyka, Party
[#181] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Super udana impreza. Rewelacyjny klimat, organizacja i przede wszystkim dopisali ludzie i produkcje na naprawdę wysokim poziomie.
Po przerwie od wystawiania czegokolwiek na scenie która trwała w moim przypadku 24 lata, narysowałem coś na Amidze. Starałem się przekonać do nowszych narzędzi i Personal Painta, ale i tak finalnie skończyło się na Deluxe Paint V. W sumie nie śledziłem Amigowych prac i bałem się, że będę bardzo odstawał od obecnego poziomu, ale nie było tak źle
Dzięki za linka do demozoo - dodałem grafikę:

i kilka faz:

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2025 21:48:26 przez misha
18
[#182] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #181

Graty!
I duże propsy za pokazanie timelapsa!

Jak się pojawią releasy wrzucę 'podsumowanie' i co ciekawsze prace graficzne w wątku scenowe pixele (back from the dead ;)
1
[#183] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jokov, post #182

Czy cały materiał trafi na scene.org?
[#184] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@mailman, post #183

Ja liczę na to, że cały materiał trafi na oficjalną stronę imprezy do pobrania (najlepiej w postaci jednego, ładnego archiwum albo osobnych zipów dla poszczególnych competitions). Zawsze uważałem, że skoro party ma swoją stronę, to nie powinna ona umierać zaraz po skończonej imprezie, tylko być miejscem, gdzie ludzie mogą pobrać prace, obejrzeć zdjęcia z imprezy, fotki z wręczenia nagród itd.

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 08:55:33 przez XTD
5
[#185] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #181

Po debiucie powiem, że bakcyl połknięty :) Miejsce jak miejsce ale reakcja publiczności na streamie bardzo sympatyczna i dla niej samej warto było klikać po nocy. Po obejrzeniu pomyślałem, że wyżej od smoka nie podskoczę i się sprawdziło ;)

Świetne prace i gratulacje dla czołówki!

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 09:13:25 przez ppill
4
[#186] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@mailman, post #183

Na pewno
warto zaglądać na demozoo
- ja nie jestem organizatorem btw - więc nie wiem kiedy
1
[#187] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Wklejam wyniki nieoficjalnego, cwaniackiego, skitranego mikro turnieju SWOS drużynami z ligi San Marino:

1 miejsce - Sordan drużyną Murata
2 miejsce - Slayer drużyną Tre Fiori
3 miejsce - Nekroskop drużyną Virtus
4 miejsce - Marduk drużyną Libertas
5 miejsce - Bigorq drużyną Domagnano
6 miejsce - Scooter drużyną Tre Penne
6
[#188] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sordan, post #187

Cieszę się, że mogłem użyczyć Wspaniałym ludziom Amigę do turnieju SWOS ;)
3
[#189] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jokov, post #186

Demozoo obserwuję, ale wygodniej pobrać przez FTP, nawet sztuka po sztuce
1
[#190] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@mailman, post #189

Tu jest wszystko:
https://demozoo.org/parties/5015/#competition_20013
[#191] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #181

Wrzucam swoją pracę. Na górze wersja konkursowa. Na dole wersja przedostatnia.

P.S. Chciałem wrzucić na Demozoo ale coś się nie udało.

Piękne te Wasze - dotychczas wrzucone na Demozoo - prace. Bardzo mi się podobają. Zarówno Misha, Jokov, jak i Vasyl. Czekam na pozostałe.

Fajne są też etapy powstawania.

Na stronie imprezy jest już Stuff z C64 w formie ZIPa.

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 20:24:15 przez Hexmage960
5
[#192] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@rygar997, post #190

Na razie jak widzisz nic nie ma, tylko wyniki
[#193] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@Hexmage960, post #191

A co było problemem? Musisz być zalogowany.
Jak chcesz to wrzucę za Ciebie.
1
[#194] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@rygar997, post #190

Nie ma wszystkiego (jeszcze). Wielu grafik i produkcji jeszcze nie ma.
[#195] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jokov, post #193

Wrzuciłem jeszcze raz i poszło. Ale pierwsza wrzuta wyświetlała się (i nadal wyświetla) jako takie kółeczko postępu. Nie wiem jak usunąć tamten zrzut. Będę wdzięczny za pomoc.
[#196] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Brak słów aby opisać epickość imprezy! Takiego eventu amiscena potrzebowała od dawna, a współpraca ze sceną C64 wydaje się być naturalną symbiozą z korzyścią dla obu stron. Jeśli tylko odbędzie się kolejna edycja, Boom! ma szanse stać się najważniejszą amigową imprezą scenową nie tylko w Polsce, ale i w tej części Europy. Kto nie był ten trąba!

Wielkie podziękowania dla Sachego, Steffana i całej ekipy Boom! Party za ogrom włożonej pracy w organizacje. Do tego super miejscówka (następnym razem zorganizujemy sobie za dnia jakiś spływ kajakowy Brdą), pogoda, pyszne potrawy, popitki, ogniska, tańce i swawole! Produkcyjnie - jak na pierwszą edycję - również było bardzo solidnie. Cieszą scenowe powroty po latach i debiuty nowych osób. Mimo, że party było kilkudniowe to czas uciekał zdecydowanie zbyt szybko na rozmowach ze starymi i nowymi znajomymi. Dla niektórych było to pierwsze party w życiu i z rozmów z nimi wiem, że nie ostatnie. Dziękujemy i czekamy na edycję 2027!

ps. Sordan, dzięki za zacny mini turniej SWOS'a i dawke Krakena, gdy strzelałeś mi kolejne bramki.

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 21:01:32 przez slay
14
[#197] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@Hexmage960, post #195

Nie przejmuj się, zostanie usunięty przy wrzucaniu stuffu z party wkrótce
[#198] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Chciałoby się rzec... iż było "biednie, ale za to ubogo" ... ale niestety... było na full bogato, ale za to z mega przepychem ! OK

Puta madre takiego party być może nie było w historii nowożytnej Europy!

Głęboki szacunek dla Organizatorów tego spędu. Zaiste powiadam Wam, że wnuki przybyłych będą przekazywać te historie przyszłym pokoleniom OK

PS. azaliż i pogoda piknie dopisała, wbrew prognozom i alertom (sława Perunowi za łaskawość ;). Także wszystko chyba zgrało się właśnie tak, jak miało się zgrać, by złotymi zgłoskami wpisać tę imprezę do top 10 wszelkich cybernetycznych zgromadzeń ludowych odbywających się w tym stuleciu. OK

PSS. Pozdrówka dla wszystkich party-cypantów :). Wybraliśmy się tam nieco spontanicznie rzutem na taśmę w ostatniej chwili - kurka, byłoby czego żałować nie będąc tamże. Przepiękny klimat, jak i wszelkie atrakcje, a i w zacne swojskie żarło i napitek godnie można było wbić harpuna - czegóż chcieć więcej od życia?! szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 22:05:01 przez rolpho / D6
7
[#199] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@jokov, post #197

Tutaj folder ze wszystkimi plikami jakie zapisałem w trakcie pikselowania. Netherworld_Navigator4.iff poszedł na party.

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 22:48:32 przez ppill
7
[#200] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@ppill, post #199

Podrzucam linki do naszego dema DataVerse od MYSTIC & TRSI.
Produkcja działa oczywiście na czystej konfiguracji A500 OCS + 512KB Slow.

Credits:
Code: Tedy
Add Code: Sachy
Graphics: Biter, Sir James, Szudi, Vasyl
Music: AceMan
Support: Easy Rider, Norby

W ramach dopowiedzenia wszystkie efekty śmigają w real-time, przy czym znalazło się tu kilka nietypowych rozwiązań na które warto zwrócić uwagę, mając przy tym w pamięci ograniczenia A500.
Lot przez miasto jest połączeniem raycastera (budynki) z mode7 (ziemia i niebo), gdzie teksturowanie raycastera odbywa się real-time w pionie, mamy tu dowolność kierunku i obrotów przemieszczania się po mieście (tylko brak czasu spowodowało że przelatujemy przez budynki;)). Zoomrotator również jest nietypowy bo liczony real time (nie tablicowany), po krawędziach obroty tekstury + klasyczne teksturowanie. Sam voxelspace na A500 to raczej rzadkość z uwagi na liczbę obliczeń, my tu go dodatkowo nieco podrasowaliśmy. Sprytnych sztuczek pozwalających wszystko upakować i odpalić w dobrej prędkości mamy tu oczywiście sporo więcej ale nie wszystko można zdradzać 😉 Mieliśmy przygotowanych pierwotnie więcej elementów, lecz musiały ostatecznie wypaść aby się zmieścić w limitach oraz uzyskać zadowalającą wydajność.

Pouet: https://www.pouet.net/prod.php?which=104519
Adf: https://futurisdemo.com/d/MT-DATAV.LHA

p.s. Jeśli demo nie startuje odłącz wszystkie dyski tj DF1: i inne. Demo wykorzystuje tu RAM do ostatniego wolnego bajtu, dlatego wyłącz wszystkie pozostałe dyski i uruchom je z dyskietki na konfiguracji 0,5M Chip / 0,5M Slow, kick. 1.3.
13
[#201] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@ppill, post #199

Fajne OK
1
[#202] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@Hexmage960, post #191

Bardzo fajna praca. Bez zbędnego fisiowania.
1
[#203] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@amikoksu, post #202

największe wrażenie wizualno-dźwiękowe to robią na mnie demka grupy ARISE na c64, a Amiga to tak gdzieś w tyle za poczciwym 64

https://www.youtube.com/watch?v=zf-qKH1w-pE

https://youtu.be/4oiOq6vqlgw?si=b1JkUnLEKajErxw7

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2025 09:51:58 przez ritzu
[#204] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@ritzu, post #203

Fajne jak na C64.
Amiga, to inna liga.
https://www.youtube.com/watch?v=iD9xk3SDSYc
https://www.youtube.com/watch?v=RPdB_zdyMbM
3
[#205] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@amikoksu, post #204

Wideo raport z party tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=rCF5VSbOOFo
Kto nie był, ten trąba... ;)
8
[#206] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #181

Kiedyś to była częsta zabawa - studiowaliśmy każdy obrazek na naszych amigach i bawiliśmy się odkrywaniem dupereli ukrytych w ditcheringu. Nikt nie zauważył, więc trochę odświeżę tą zapomnianą tradycję
13
[#207] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #206

Żaden tam dithering. Po prostu skaner najeźdźców z kosmosu, który został użyty, takie numery robił. :)
3
[#208] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #206

I ja wpadłem z chłopakami (Mario i MarX) na party nie tylko aby się zabawić i zrelaksować, ale także wystawiłem dwie prace graficzne.

Poza tym była nasza invitka na AmiParty wystawiona i pokazana poza kompotami (niestety nie zmieściła się w wymaganiach):

adf
lha

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2025 14:24:14 przez amigachelm
8
[#209] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@sachy, post #1

Steffan i Sachy z ekipą zorganizowali w mojej subiektywnej ocenie najlepsze party na jakim byłem. W pięknych okolicznościach przyrody , w otoczeniu lasów, nad rzeką w klimatycznym starym tartaku przygotowano dla partyzantów masę atrakcji muzyka , tańce i swawole.
Przepyszne żarełko śniadania na full wypasie z jajecznicą, na wzmocnienie żurek, gulasz , bigos , co wieczór ognisko z kiełbaskami, piwo unlimited , domowe ciasta, napoje - generalnie all inclusive na niespotykanym poziomie.
Do tego dodajmy świetną organizację kompotów, wspaniałą atmosferę , czas spędzony z przyjaciółmi, ciekawe rozmowy, normalnie Eden.
9
[#210] Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!

@misha, post #206

Mega fajny koncept , obrazek piękny.
3
Na stronie SCENA.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem