@sachy, post #1
@sachy, post #91
@XTD, post #92
@jokov, post #93
@XTD, post #94
@michal_zukowski, post #95
@XTD, post #96
@makarsky, post #97
@jokov, post #98
nie da się tego rozdzielić imo, rywalizacja i chęć udowodnienia (co by nie sądzić o tym) jest po prostu w ludzkiej naturze
@makarsky, post #97
postawię pytanie :: po co jest compo? czy po to by dać autorom możliwość rywalizacji? czy po to by dać możliwość wykazania co można z danej platformy wycisnąć?
w mojej opinii im więcej reguł, tym bardziej druga opcja odpada, a pierwsza z natury niekoniecznie jest interesująca ...
@XTD, post #100
Nie ma już żadnego "wyciskania", jest raczej "hurra, udało nam się zrobić (jakieś) demo". Dziwne jest to, że obecni koderzy nie potrafią (nie chce im się) nawet zbliżyć się do poziomu kultowych produkcji sprzed lat.
@sachy, post #1
@sachy, post #103
@XTD, post #100
Poza kilkoma wyjątkami, poziom jest z reguły taki sobie.
@slay, post #101
@sachy, post #104
jeśli zapisujecie prace w PPaint 7.1 (lub innym AGAowym toolu) - nie włączajcie kompresji. To prawdopodobnie jest powód problemów PPShow.
@misha, post #107
Np. pozostawienie zdefiniowanego zestawu kolorów w Stencil (na górnej belce wyświetla się flaga "S") "psuje" IFFy - PPShow cośtam wyświetli - kolorową sieczkę.
Sprawdźcie, czy Wasze prace wyświetlają się poprawnie w PPShow dostarczonym na ADF na stronie imprezy. Jeśli nie - polecam wczytanie pracy do Deluxe Paint III i ponowny zapis.
@misha, post #106
@Hexmage960, post #108
Hej, czy mógłbyś podać która to wersja PPShow, bądź ewentualnie dać link do archiwum LHA z tym programem?
@Hexmage960, post #108
Hej, czy mógłbyś podać która to wersja PPShow, bądź ewentualnie dać link do archiwum LHA z tym programem?
Bo inaczej będę musiał zapisać obraz ADF na dyskietkę na Amidze, lub skorzystać z WinUAE. Deluxe Painta III akurat nie mam, tylko wersje 4 i 5.
@misha, post #110
Dziękuję za sprostowanie - jestem tylko prostym grafikiem ale wiem, że maska 1 bitowa, ale dodatkowo DPaint przechowuje zestaw kolorów, którym sobie tą maskę definiujemy - [make] Co tam siedzie w IFF nie wiem, ale wiem, że to "psuje" właśnie IFF'y.
Na stronie party, jest link a adf do pobrania "legitnej", wersji PPShow
@Hexmage960, post #112
Chciałem ten program w formie LHA, do którego się przyzwyczaiłem. Jeśli to problem, zgram ADF na dyskietkę lub odpalę WinUAE.
@misha, post #114
Jeśli używasz jednego z tych nowszych OSów np. 3.2 to pliki ADF montujesz jako wirtualną dyskietkę po prostu klikając w plik. I możesz sobie ją normalnie eksplorować jakby to był fizyczny napęd.
@Hexmage960, post #115
@Norbert, post #116
Don’t ignore the BitMapHeader.masking field. A bitmap with a mask (such as a partially-transparent DPaint brush or a DPaint picture with a stencil) will read as garbage if you don’t de-interleave the mask.