[#81]
Re: BOOM!PARTY 2025 (C64 & A500), Tuchola Poland!
@XTD,
post #78
z przedstawionego menu raczej na nic się nie skuszę (zobaczymy jak bardzo głód przyciśnie)
Nie bój nic, może jeszcze da się coś zrobić. Przygotowałem dla Organizatorów krótką listę podstawowych, najczęściej pojawiających się dań na polskich grillach. Że mało wyszukane, proste, oczywiste?... Może. Ale cóż poradzę, tak właśnie wygląda lista potraw, bez których nie może obyć się żaden polski grill:
- comber barani,
- kraby,
- kawior,
- mule,
- gulasz z sarny,
- indyk po angielsku,
- świnia po polsku,
- skrzydełka yakitori z sosem z gochujang,
- kuropatwa w sosie miętowym,
- perliczka w sosie pomarańczowym,
- mule,
- trufle ze szparagami,
- prażone nerkowce w panierce paprykowo-limonkowej,
- homar z majonezem szafranowym, chrupiącą szynką serrano i rukwią wodną na chipotle brioche,
- no i mule.
To tak z grubsza.